"Πως να ανανεώσω την διακόσμηση της αυλής ή της βεράντας μου;"

"Πως να ανανεώσω την διακόσμηση της αυλής ή της βεράντας μου;"

1) Ανανεώστε τον κήπο ή την αυλή σας

 

Δώστε στην αυλή ή τον κήπο σας ένα εκλεπτυσμένο αρχιτεκτονικό στοιχείο με ένα μεταλλικό οβελίσκο που θα τοποθετήσετε σε μια μοντέρνα γλάστρα. Μπορούν να σας βοηθήσουν και τα παιδιά σας στο στήσιμο. Να πως:

 


Αρχικά, επιλέξτε τη γλάστρα. Αν δεν έχει τρύπες στη βάση, ζητήστε απ’ τα παιδιά να ρίξουν λίγο αμμοχάλικο (ή μικρά βότσαλα θαλάσσης). Αν έχει τρύπες, τοποθετήστε μια μεγαλύτερη πέτρα πάνω από κάθε τρύπα για να μη χύνεται το χώμα.

 


Στη συνέχεια, ζητήστε απ’ το παιδί σας να ρίξει χώμα αφήνοντας λίγα εκατοστά περιθώριο στην κορυφή. Βοηθήστε το μικρό κηπουρό να μεταφυτεύσει πέντε σπόρους του ίδιου είδους στη γλάστρα. Μια καλή επιλογή θα ήταν το νεροκάρδαμο, η μόρνινγκ γκλόρι, ο κισσός ή, για επιπλέον διασκέδαση, τα γοητευτικά αναρριχητικά λαχανικά όπως τα φασόλια ή τα φασολάκια.

 


Αρχίστε φυτεύοντας δυο είδη στο κέντρο της γλάστρας. Βάλτε τον οβελίσκο στη γλάστρα πάνω απ’ τα φυτά και μετά προσθέστε τέσσερις ακόμη σπόρους, έναν σε κάθε γωνία του οβελίσκου. (Μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε έναν υποτυπώδη οβελίσκο, βάζοντας ένα κλαδί ιτιάς σε κάθε γωνία της γλάστρας και στη συνέχεια λυγίζοντας την κορυφή και δένοντας με γιούτα). Βάλτε τα παιδιά επικεφαλής για το πότισμα και αν ανθίσει το φυτό, μπορούν να αναλάβουν και το καθάρισμα της γλάστρας.

 

 

 


2) Φυτέψτε λουλούδια

 

Αν λατρεύετε τα φρέσκα λουλούδια στο σπίτι σας, αλλά μισείτε το χρόνο και το κόστος που χρειάζεται για να τα αποκτήσετε, βρείτε ένα ηλιόλουστο σημείο στην αυλή σας για να φυτέψετε σπόρους ηλιοτρόπιων. Πολλές ποικιλίες δεν αφήνουν γύρη στο τραπέζι, φυτρώνουν σίγουρα, κάνουν την αυλή σας να φαίνεται τέλεια και αντέχουν μέχρι και 10 μέρες στο βάζο…και όλα αυτά με το κόστος ενός πακέτου σπόρων!

 

 

 


3) Φέρτε τη θάλασσα στη βεράντα σας!

 

Αν δεν έχετε την πολυτέλεια της πισίνας στην αυλή σας, συμβιβαστείτε με πιο απλές λύσεις. Βάλτε μέσα σε μια πήλινη πιατέλα πέτρες ή κοχύλια και γεμίστε τη με νερό. Αφήστε να επιπλέουν μέσα στο νερό άνθη λουλουδιών, τριαντάφυλλου ή γιασεμιού που αναδύουν υπέροχο άρωμα. Έστω και αυτή η μικρή αίσθηση του νερού θα σας ανανεώσει.

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved