Μεγάλη μείωση στην μυϊκή δύναμη των παιδιών δείχνουν νέες έρευνες

Μεγάλη μείωση στην μυϊκή δύναμη των παιδιών δείχνουν νέες έρευνες

Σύμφωνα με έρευνες που διεξήχθησαν στη Μ. Βρετανία σε παιδιά 10 ετών,έδειξαν ότι η μυϊκή δύναμη και αντοχή στα παιδιά αυτά έχει ελαττωθεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.


Η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου του Έσσεξ που διεξήγαγε αυτήν την έρευνα, αναφέρει ότι τα 10χρονα σήμερα, είναι μεν βαρύτερα και ψηλότερα από αυτά του 1998, με έναν κατα μέσο όρο σταθερό ΔΜΣ, αλλά με μειωμένες μυϊκές αντοχές και δυνάμεις.

Ο υπεύθυνος της έρευνας Gavin Sandercock, ανέφερε ότι για να χτίσει κάποιος μυϊκή δύναμη θα πρέπει να ασκείται με τακτική συνέπεια.

Ωστόσο, τόνισε, ότι τα παιδιά στις μέρες μας δεν ασχολούνται με αθλητικές δραστηριότητες.

Στην εν λόγω έρευνα, συμμετείχαν παιδιά 10 χρονών, από το Έσσεξ της Αγγλίας.

-Τα κριτήρια της έρευνας αφορούσαν:

  • την μέτρηση των σωματικής διάπλασης,
  • την ικανότητα τους στο τρέξιμο , σε άλματα,τόσο κατά μήκος όσο και κατά ύψος, στην ικανότητα τους να σηκώσουν το βάρος του σώματος κ.α.


-Επίσης διενεργήθηκαν ερωτήσεις, όπως πόσες φορές και πόσες ώρες αφιερώνουν ανά εβδομάδα σε αθλητικές δραστηριότητες.


-Τα συμπεράσματα της έρευνας συγκρίθηκαν με αντίστοιχα του 1998 και του 2008 και διαπιστώθηκε ότι η μυική δύναμη τα τελευταία 16 χρόνια έπεσε κατά 20% και στην μυική αντοχή κατά 30% , ενώ η απόδοση για τα κορίτσια είναι χειρότερη σε σχέση με τα αγόρια.

-Με βάση τα λεγόμενα του Sandercock, κάποιες από τις αιτίες των αποτελεσμάτων αυτών είναι η αισθητή πτώση της άσκησης στην παιδική ηλικία και ότι τα σημερινά παιδιά δεν είναι μαθημένα και δεν ανέχονται τον πόνο ως μέρος της διαδικασίας για την σωματική ανάπτυξη.

 
Ο Sandercock ανέφερε επίσης, ότι τα σημερινά παιδιά δεν βγαίνουν να παίξουν σε εξωτερικούς χώρους , κυρίως λόγω της εγκληματικότητας και του φόβου γύρω από αυτή, με αποτέλεσμα τα παιδιά να κάθονται πολλές ώρες σε κινητά,tablet & pc.

 

-Ακόμα επισήμανε ότι χρειάζεται να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στις σωματικές δραστηριότητες που είναι ικανές να γυμνάσουν ένα παιδί, με 60 λεπτά καθημερινή ενασχόληση , εκ των οποίων οι 3 ημέρες θα είναι αφιερωμένες στην σωματική τους ενδυνάμωση

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved