Η ιστορία του πρώτου παγωτού : Πότε έκανε την πρώτη του εμφάνιση;

Η ιστορία του πρώτου παγωτού : Πότε έκανε την πρώτη του εμφάνιση;

Πως όμως ξεκίνησαν όλα;

 

Ο μύθος λέει πως ο Marco Polo το έφερε από την Κίνα. Η Αικατερίνη των Μεδίκων το παρουσίασε πρώτη στην Γαλλική Αυτοκρατορική Αυλή εντυπωσιάζοντας τους ευγενείς καλεσμένους της…

 

Ο βασιλιάς Κάρολος ο Α΄ είχε τον δικό του σεφ με αποκλειστική ευθύνη την παρασκευή του εκλεκτού επιδορπίου.

 

Όμως δυστυχώς αυτές οι θεωρίες δεν υποστηρίζονται από τα κατάλληλα αποδεικτικά στοιχεία, και τείνουν να κατατάσσονται στην μυθολογία της βικτοριανής εποχής.

 


Το πρώτο κατασκεύασμα που θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε παγωτό κατασκευάστηκε στην Κίνα την περίοδο της δυναστείας των Τάνγκ (618-907).

 

Οι κινέζοι έβραζαν το γάλα και μετά το άφηναν να πήξει.Το αρωμάτιζαν με διάφορα συστατικά και το παγωτό τους ήταν έτοιμο.

 

Στην Ευρώπη η μόδα του παγωτού εμφανίζεται πρώτη φορά το 1600 περίπου πρώτα με τη μορφή του σορμπέ (παγωτό βασισμένο στο νερό).

 

Τα πρώτα παγωτά που περιείχαν γάλα όπως και τα περισσότερα σημερινά εμφανίστηκαν λίγο αργότερα στη Νάπολη, ενώ οι Αμερικάνοι έπρεπε να περιμένουν μέχρι το 1800 για να δοκιμάσουν την πρώτη κουταλιά από αυτό το νέο εξαίσιο γλυκό.

 


Οι συνταγές για την παρασκευή του παγωτού παρέμεναν καλοφυλαγμένες προς όφελος των λίγων και εκλεκτών που χρησιμοποιούσαν τη γνώση τους για να προσληφθούν σαν σεφ στα σπίτια των πλουσίων, εξασφαλίζοντας έτσι την καριέρα τους.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστορική αναδρομή της καισαρικής μεθόδου

Μάθετε 7 αξιοπερίεργα πράγματα για την εγκυμοσύνη!

Οι μπαμπάδες είναι καλύτεροι στην αλλαγή πάνας του μωρού!

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved