5 τύποι προσωπικότητας παιδιών Ι Smilefamily

5 τύποι προσωπικότητας παιδιών Ι Smilefamily

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου χρόνου, η ξεχωριστή ιδιοσυγκρασία ενός παιδιού γίνεται πιο εμφανής.

Το κάθε παιδί έχει έναν ξεχωριστό τρόπο με τον οποίο αισθάνεται, σκέφτεται, και αλληλεπιδρά με τους γύρω του. Κάποια παιδιά είναι ντροπαλά, ενώ άλλα είναι πιο κοινωνικά.

Κάποια είναι πιο ενεργητικά, ενώ άλλα είναι πιο ήρεμα. Άλλα παιδιά είναι νευρικά, ενώ άλλα είναι πιο καλόβολα.

 

Οι πέντε λοιπόν ιδιοσυγκρασίες των παιδιών νηπιακής ηλικίας είναι οι εξής:

 

Το παιδί «άγγελος».


Αυτό το παιδί ήταν τέλειο όταν ήταν μωρό. Είναι συνήθως πολύ κοινωνικό, νιώθει αμέσως άνετα ανάμεσα σε αρκετούς ανθρώπους και μπορεί να προσαρμοστεί στις πιο πολλές καταστάσεις.

Συχνά αναπτύσσει πιο γρήγορα από άλλους συνομηλίκους του τη γλώσσα του, ή τουλάχιστον είναι πιο ξεκάθαρο όταν θέλει να γνωστοποιήσει τις ανάγκες του.

Όταν θέλει κάτι το οποίο δεν μπορεί να έχει, είναι σχετικά εύκολο να του αποσπάσετε την προσοχή πριν κλιμακωθούν τα συναισθήματά του.

Και όταν είναι πραγματικά κακόκεφο είναι σχετικά εύκολο να το ηρεμήσετε πριν φτάσει στο στάδιο της έκρηξης οργής και του πείσματος.

Όταν παίζει, έχει μεγάλες ικανότητες συγκέντρωσης και αρκετή ενέργεια. Ένα τέτοιο παιδί είναι εύκολο και ακόμα και όταν ταξιδεύει μαζί σας μπορεί να συμβαδίσει και να αποδεχτεί εύκολα όσα γίνονται γύρω του.

 

 

Το παιδί «εγχειρίδιο οδηγιών»


Αυτό το παιδί είναι πάντα στην ώρα του όσον αφορά τα ορόσημα στην ανάπτυξή του. Μπορείτε να πείτε ότι κάνει τα πάντα σύμφωνα με τους κανόνες.

Είναι γενικά ευχάριστο σε κοινωνικές καταστάσεις, αλλά μπορεί να είναι λίγο ντροπαλό στην αρχή όταν βρίσκεται με ξένους.

Νιώθει πολύ άνετα στο περιβάλλον του, αλλά αν η έξοδός του έχει οργανωθεί σωστά, και του δώσετε αρκετό χρόνο και προετοιμασία, δεν θα έχει μεγάλο πρόβλημα να προσαρμοστεί και στο νέο του περιβάλλοντα χώρο.

Ένα τέτοιοι παιδί λατρεύει την καθημερινότητα και την επανάληψη δραστηριοτήτων και του αρέσει να γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί στο άμεσο μέλλον.

 


Το εύθικτο παιδί


Το εύθικτο παιδί είναι ευαίσθητο και συνήθως αργεί να προσαρμοστεί σε νέες καταστάσεις. Του αρέσει ο κόσμος του να είναι αναγνωρίσιμος και σε τάξη. Σιχαίνεται να το διακόπτουν όταν είναι απορροφημένο σε κάτι.

Για παράδειγμα, αν έχει απορροφηθεί με ένα παιχνίδι ή με ένα πάζλ, και του ζητήσετε να σταματήσει, αναστατώνεται και είναι πιθανό να κλάψει. Αυτό το παιδί είναι συνήθως που χαρακτηρίζεται ως ντροπαλό.

Είναι αλήθεια ότι το εύθικτο παιδί μπορεί να μην τα πηγαίνει καλά στις κοινωνικές συγκεντρώσεις, ειδικά αν το έχετε πιέσει, και συχνά δυσκολεύεται να μοιραστεί τα πράγματά του.

Αλλά αν το αφήσετε να κάνει τα πράγματα με το δικό του ρυθμό, μπορεί να ωριμάσει σε έναν προνοητικό και ευαίσθητο στοχαστή, σε ένα παιδί που ζυγίζει προσεχτικά τις καταστάσεις και του αρέσει να μελετά και να καλοζυγιάζει κάποιο πρόβλημα.

 


Το δυναμικό παιδί


Το δυναμικό παιδί είναι ιδιαίτερα ενεργητικό σωματικά, συχνά πεισματάρικο, και μπορεί να είναι επιρρεπές σε νευράκια και ξεσπάσματα οργής. Είναι πολύ κοινωνικό και περίεργο και μπορεί να συσχετιστεί με άλλα παιδιά από νωρίς.

Αυτό το παιδί είναι ο υπέρτατος άνθρωπος της περιπέτειας, θέλει να δοκιμάζει τα πάντα και είναι πολύ αποφασιστικό και ανυποχώρητο. Όταν ολοκληρώνει κάτι, εμφανίζει μεγάλη αίσθηση επίτευξης.

Την ίδια στιγμή, χρειάζεται ξεκάθαρα όρια έτσι ώστε να μην συμπεριφερθεί σαν «οδοστρωτήρας», ποδοπατώντας τους πάντες και τα πάντα στο πέρασμά του.

Μόλις αρχίζουν να κλαίνε, τα δυναμικά παιδιά έχουν αντοχή και ενέργεια, έτσι να είστε προετοιμασμένοι για κλάματα διαρκείας.

Παρόλα αυτά, αν τους δώσετε καλή καθοδήγηση και μια διέξοδο για την ενέργειά τους, το δυναμικό παιδί μπορεί να γίνει ηγέτης και να πετύχει σε όποιο τομέα το ενδιαφέρει.

 


Το οξύθυμο παιδί


Το οξύθυμο παιδί είναι θυμωμένο, πεισματάρικο, και θέλει τα πράγματα να γίνονται με τον δικό του τρόπο. Αν το πιέσετε να κάνει κάτι πριν να είναι έτοιμο για αυτό, να περιμένετε πολύ μεγάλη γκρίνια και κλάματα.

Αν προσπαθήσετε να του δείξετε πώς να κάνει κάτι, θα σπρώξει μακριά το χέρι σας. Επειδή του αρέσει περισσότερο η δική του παρέα, είναι πολύ καλό στο αυτόνομο παιχνίδι.

Παρόλα αυτά δεν έχει την υπομονή και τη συγκέντρωση που χρειάζεται για να μάθει ή να ολοκληρώσει κάτι και έτσι απογοητεύεται πολύ εύκολα.

Όταν είναι αναστατωμένο, τείνει να κλαίει σαν να έχει έρθει το τέλος του κόσμου. Επίσης, αυτό το παιδί συχνά δυσκολεύεται να εκφράσει αυτά που θέλει.

Τα οξύθυμα παιδιά πρέπει να κάνουν τα πράγματα με το δικό τους πρόγραμμα. Έτσι, όσο πιο πιεστικοί είστε, τόσο πιο πεισματάρικο θα γίνεται.

Την ίδια στιγμή, αυτά τα παιδιά τείνουν να είναι διορατικά, πολυμήχανα και δημιουργικά, και κάποιες φορές ακόμα και σοφά.

 

 

Θυμηθείτε:


-Ανάλογα λοιπόν με τον τύπο που είναι το παιδί σας, μπορείτε να μάθετε πώς να του συμπεριφέρεστε. Δεχτείτε και γιορτάστε τη μοναδικότητα του παιδιού σας.

-Ότι το παιδί σας είναι ξεχωριστό άτομο. Παρόλο που μπορείτε να επηρεάσετε την συμπεριφορά του σε κάποιο βαθμό, η ιδιοσυγκρασία είναι κατά κύριο λόγο κληρονομική και συνήθως ο γονιός δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα πάνω σε αυτό.

 

Επιτρέψτε στο παιδί σας να έχει τις δικές του προσωπικές προτιμήσεις και συναισθήματα, τα οποία δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι και ίδια με τα δικά σας.

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved