Το μωρό κλαίει και ο σύζυγος συγχύζεται; Δείτε τι σας συμβουλεύουν 5 γονείς.

Το μωρό κλαίει και ο σύζυγος συγχύζεται; Δείτε τι σας συμβουλεύουν 5 γονείς.

Ο ερχομός του νεογέννητου στο σπίτι και οι πρώτες μέρες μαζί του, αποτελούν για κάθε γονιό τις πιο όμορφες αναμνήσεις...

Τα πράγματα, όμως, παύουν να είναι τόσο ρόδινα όταν τα υπερευαίσθητα αυτιά του συζύγου δεν αντέχουν άλλο το κλάμα του μωρού!

Συγκαταλέγεστε και εσείς σε αυτή την κατηγορία; Ηρεμήστε... Για ακόμη μια φορά, οι φίλοι μας προτείνουν τη δική τους λύση που μπορεί να βολέψει καθεμία από εσάς!

 

Σ’ αυτήν την περίπτωση, θα επικεντρωνόμουν στο να ηρεμήσω το μωρό. Στη συνέχεια, θα έδειχνα στο σύζυγό μου ότι αυτό που κάνει διαταράσσει το δεσμό με εμένα και το μωρό μας.

Όταν ένας άντρας και μια γυναίκα αποφασίζουν να κάνουν παιδί, πρέπει να είναι ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ έτοιμοι για τα καλά και τα κακά... Για τα εύκολα αλλά και για τα δύσκολα!

Ο άντρας σας δεν έχει το περιθώριο να φέρεται σαν μωρό. Ένα σας φτάνει για τώρα! Εγώ θα του έλεγα να ωριμάσει ή να φύγει! Το σπίτι έχει χώρο μόνο για ένα μωρό!


Βαλεντίνα

 

Εμένα με ενοχλεί το γεγονός ότι οι άντρες αυτοί βλέπουν τα μωρά σαν πράγματα, όχι σαν ανθρώπους. Εγώ του λέω ότι τα μωρά του δεν κλαίνε για να τον νευριάσουν, αλλά γιατί θέλουν κάτι από εμάς.

Νομίζω πως σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει πρόβλημα στην οικογένεια και η γυναίκα πρέπει να συμβουλεύεται κάποιον ψυχολόγο πριν πληγωθούν τα παιδιά συναισθηματικά ή σωματικά.

Οι άντρες αυτοί φαίνεται πώς δεν θέλουν να δεθούν καθόλου με τα παιδιά τους!


Κέλλυ

 

 

Ο σύζυγός μου πέρασε το ίδιο με τον τρίχρονο γιο μας όταν ήταν μωρό. Τώρα, το παιδί αυτό είναι το φως στη ζωή του!

Σήμερα, έχουμε δίδυμα δύο μηνών που τον ενοχλούν με το κλάμα τους.

Ας είμαστε ειλικρινείς, είναι αγχωτικό για όλους, αλλά το καλό είναι ότι με τον καιρό καλυτερεύει η κατάσταση.

Το στάδιο του κλάματος θα περάσει γρήγορα και όλα θα γίνουν μια χαρά.

Όσες φορές είπα στον άντρα μου να βγει να κάνει μια βόλτα μόνος του ή λίγη γυμναστική, είδα ότι τον βοήθησε πολύ.

Νομίζω πως οι άντρες χρειάζονται απλώς λίγη εκτόνωση, αλλιώς τρελαίνονται. Υπομονή και μόνο υπομονή! Γρήγορα όλα θα περάσουν!


Έλενα

 

 

Η μαμά είναι συνήθως αυτή που τρέχει πρώτη όταν κλαίει το μωρό. Δείξτε στον μπαμπά τι χρειάζεστε για να μην τρελαθείτε όλοι μαζί!

Οι περισσότεροι άνδρες είναι λιγότερο ανεκτικοί στο κλάμα και τα παρατούν εύκολα γιατί είστε εσείς εκεί.

Μη νομίζετε ότι αποφεύγουν να ασχοληθούν… απλά δεν συνειδητοποιούν πόσο κουρασμένη είστε, αφού και εσείς δεν τους το δείχνετε ή δεν τους το λέτε!

Θυμηθείτε πως οι άνδρες δυσκολεύονται μερικές φορές να μας «διαβάσουν» κι έτσι έχουν λιγότερη υπομονή με το μωρό.

Απλώς επικοινωνήστε. Θα εξαφανιστεί το επιπλέον στρες αν πείτε στο σύζυγο ότι θέλετε να αναλάβει κι εκείνος το μωρό μια-δυο φορές μέσα στη μέρα για να ηρεμήσετε και να κάνετε τις υπόλοιπες δουλειές.

Δεν κάνει κακό λίγη διαπραγμάτευση. Πείτε του ότι θέλετε ν’ αλλάξει πάνα 1-2 φορές. Επειδή όμως σε κανέναν δεν αρέσει να γυρνάει σπίτι κουρασμένος απ’ τη δουλειά και να νιώθει περισσότερο στρες, αφήστε τον να ξεκουραστεί λιγάκι πριν του ζητήσετε βοήθεια.

Είναι μια δύσκολη περίοδος και για τους δυο, γι’ αυτό πρέπει να φέρεστε καλά ο ένας στον άλλον. 

 

Άννα

 

 

Δεν νομίζω πως οι γυναίκες καταλαβαίνουν πόσο επηρεάζει εμάς, τους άνδρες αυτός ο θόρυβος και η όλη αναστάτωση.

Σίγουρα θα πείτε πως εσείς περνάτε τα δύσκολα με τη γέννα, το θηλασμό, την αλλαγή στο σώμα και στην ψυχοσύνθεσή σας, αλλά ο εκνευρισμός στο κλάμα είναι ενστικτώδης αντίδραση για κάθε άνδρα.

Εγώ λατρεύω το γιο μου, αλλά ο ήχος του συνεχούς του κλάματος με εκνευρίζει και μετά από δέκα λεπτά, νιώθω καταβεβλημένος, ανήμπορος και τρομερά στρεσαρισμένος!

Είμαι άνθρωπος που -καλώς ή κακώς- φέρνω δουλειά σπίτι και δεν μπορώ να συγκεντρωθώ με το κλάμα του μωρού.

Ούτε και μπορώ να το βοηθήσω. Και πιστέψτε με προσπαθώ να βοηθάω για να ηρεμεί και λίγο η γυναίκα μου.

Μην είστε σκληρές μαζί μας –δεν το κάνουμε επίτηδες… είναι ενστικτώδης αντίδραση αν όχι όλων τότε των περισσοτέρων ανδρών στο σύμπαν!


Γιώργος

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved