"Πως θα ενισχύσω την αυτοπεποίθηση του μωρού μου;;;"

"Πως θα ενισχύσω την αυτοπεποίθηση του μωρού μου;;;"

Σήμερα όπου η άριστη εξωτερική εμφάνιση ίσως θεωρείται το μεγαλύτερο ανθρώπινο προτέρημα, απόλυτο ζητούμενο σε σημείο που να το ανταγωνίζεται μόνο η αναζήτηση της αιώνιας νεότητας, η εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους τα παιδιά, είναι πολύ σημαντική.

Θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν αυτοπεποίθηση και να νιώθουν ευχαριστημένα με τον εαυτό τους, αλλά οι περισσότεροι έφηβοι σήμερα βρίσκουν πως είναι πολύ λεπτοί ή πολύ γεμάτοι, πολύ μέτριοι ή πολύ αγύμναστοι, και πως σε γενικές γραμμές δεν είναι αρκετά ελκυστικοί.

Σίγουρα ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης το παίρνει η σύγκριση με τα άπιαστα υπέροχα πλάσματα του σινεμά της μουσικής και του modeling.

Όμως μπορούμε να τους δώσουμε τα εφόδια να αντιμετωπίσουν αυτή τη σύγκριση με θετικότερα για τον εαυτό τους αποτελέσματα ξεκινώντας από την παιδική τους κιόλας ηλικία;

 

Αυτό είναι το μωρό μου. Η Μαρία σήμερα έκανε μία εκπληκτική ανακάλυψη.Όπως ήταν ξαπλωμένη στην κούνια της, κοίταξε τα πόδια της που ήταν σηκωμένα στον αέρα και ξαφνικά είδε τις πατούσες της.Τις έπιασε με τα χεράκια της, τις γαργάλησε και μετά γελώντας ευτυχισμένη τις έβαλε στο στόμα της!

 

Η αντίδραση της είναι χαριτωμένη αλλά κάτω από την ευχαρίστηση που νιώθουν, υπάρχει κάτι επίσης σημαντικό.

Μέχρι εκείνη την στιγμή, το μωράκι αυτό, ήταν άρρηκτα δεμένο με τη μαμά του και δεν μπορούσε να ξεχωρίσει που σταματά εκείνο και που ξεκινά η μαμά του.

Όμως, από την ηλικία των 5 μηνών περίπου  όλα τα μωράκια αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι είναι ένα ξεχωριστά άτομα. Και αυτή είναι μόνο η αρχή.

Μέσα στους επόμενους μήνες κάθε μωράκι θα ανακαλύψει όλο και περισσότερα μέρη του σώματος του. Η μαμά και ο μπαμπάς θα του δείξουν τη μύτη, το στόμα, τα μάτια, το λαιμό.

Ένα μωράκι θα ενθουσιαστεί και θα απολαμβάνει κάθε απόπειρα των γονιών να το ενθαρρύνουν.

Η καθημερινότητα σας με το μωρό περιλαμβάνει πάρα πολλές στιγμές που χωρίς να καταβάλετε προσπάθεια και χωρίς να το επιδιώκετε, το βοηθάτε να εννοήσει τα όρια
του σώματος του και να αποκτήσει θετική εικόνα.

 

  • Γι ́ αυτό, όταν του κάνετε μασάζ μετά το μπάνιο του, ή όταν το αλλάζετε και το χαϊδεύετε και του λέτε γλυκόλογα και κομπλιμέντα.

 

  • Ακόμη και όταν δεν καταλαβαίνει τα λόγια σας, νιώθει τη χαρά σας και αντιλαμβάνεται ότι σας αρέσει και το αγαπάτε.

 

  • Τα μωρά γνωρίζουν πολύ καλά τη μυστική γλώσσα των σημάτων, έτσι θα καταλάβουν γρήγορα τη γνώμη έχετε και για το δικό σας σώμα επίσης.

 

  • Το τι λέτε δεν είναι τόσο σημαντικό, σημαντικός για το μωράκι σας είναι ο τρόπος που περπατάτε, που γελάτε που πλησιάζετε το σύντροφό σας.

 

  • Μια μαμά που έχει αρνητική εικόνα για τον εαυτό της πρέπει να τη διορθώσει πρώτα απ ́ όλα για την ίδια αλλά και γιατί αυτή η εικόνα θα επηρεάσει τον τρόπο που το παιδί της θα βλέπει αργότερα τον εαυτό του.

 

  • Η εμπειρία μας διδάσκει ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν υπό την επήρεια γονιών που αισθάνονται άνετα και ευχάριστα με το σώμα τους, θα έχουν επίσης την τάση να νιώθουν ωραία για το δικό τους.

 

  • Επίσης θα είναι πιο αντικειμενικά με την εξωτερική τους εικόνα και περισσότερο διαθέσιμα να τη φροντίσουν.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι μπαμπάδες είναι καλύτεροι στην αλλαγή πάνας του μωρού!

Συμβουλές για την φροντίδα και την υγιεινή ενός νεογέννητου

10 συμβουλές για να κρατήσετε δροσερό το μωρό σας, ενώ κοιμάται!

Μπάνιο μωρού Ι ομφάλιος λώρος : Κάντε το διασκεδαστικό και ασφαλές !

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved