Πως θα ανακουφίσω τα ούλα του μωρού μου;

Πως θα ανακουφίσω τα ούλα του μωρού μου;

Είναι επικίνδυνο το πιπίλισμα για τα δόντια του μωρόυ σας;

 

Το πιπίλισμα είναι απολύτως φυσιολογικό για τα βρέφη. Συνήθως τα περισσότερα σταματούν ,γύρω στην ηλικία των δύο με τριών ετών.

 

Η παρατεταμένη όμως συνήθεια του πιπιλίσματος μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα στα δόντια του μωρού.

 

 

Ανακουφίστε τα ούλα του μωρού σας από τον πόνο


Όταν το παιδί βγάζει τα πρώτα του δοντάκια περνάει μια πολύ οδυνηρή και γεμάτη εκνευρισμό περίοδο της ζωής του. Είναι ευερέθιστο και ιδιαίτερα ανήσυχο.


Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε εσείς για να το βοηθήσετε όσο μπορείτε;


Τα μωρά όταν διανύουν αυτό το επίπονο διάστημα της ζωής τους έχουν αυξημένη έκκριση σάλιου και τα ούλα τους είναι πρησμένα και κατακόκκινα από την πίεση που ασκούν τα δόντια που πρόκειται να βγουν.

 


Τα περισσότερα γκρινιάζουν συχνά πυκνά και αρπάζουν τα πάντα με μανία, επιθυμώντας να τα βάλουν στο στόμα τους! Αυτό το κάνουν ουσιαστικά για να ανακουφίσουν τον πόνο που τους προκαλούν τα δόντια τους, μασουλώντας έτσι κάτι σκληρό.

 

  • Ανακουφίστε το μωράκι σας από τον πόνο , τρίβοντας απαλά με το δάχτυλό σας τα ούλα του, αφού πρώτα μουσκέψετε το δάχτυλό σας σε δροσερό νερό.

 

  • Μπορείτε επίσης να του δώσετε ένα καθαρό πετσετάκι ή μια γάζα εμποτισμένη με κρύο νερό, για να το μασουλήσει.

 

  • Άλλες φορές πάλι μπορείτε να τυλίξετε πάγο σε μια γάζα και του το δώσετε για να το πιπιλήσει.Προσοχή όμως! Αν προτιμήσετε τη λύση με τον πάγο θα πρέπει να έχετε το μωρό σας υπό συνεχή παρακολούθηση, διότι το παγάκι μπορεί να γλιστρήσει και να «κάτσει» στο λαιμουδάκι του.Το κρύο νερό και ο πάγος είναι μια καλή λύση για να     ανακουφίσετε το παιδάκι σας από τον πόνο.

 

  • Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε πλαστικά επιθέματα ή παιχνιδάκια από μαλακά, υποαλλεργικά υλικά που μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο σας, να παγώσουν, και μετά να τους τα δώσετε για να τα μασήσουν. Και αυτά είναι συνήθως πολύ αποτελεσματικά και καταπραϋντικά.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

6 σημαντικοί λόγοι για υγιή και γερά πρώτα δοντάκια

Δείτε 3 στάσεις που θα βοηθήσουν το μωρό σας να ρευτεί πιο εύκολα

Στοματική υγιεινή μωρού : Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Ερεθισμός πάνας, εξανθήματα και σύγκαμα

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved