Πως να κάνω μασάζ στο μωρό μου; - Smile family.gr

Πως να κάνω μασάζ στο μωρό μου; - Smile family.gr

Γνωρίζατε ότι τα μωρά που τους κάνουν μασάζ είναι πιο ζωηρά από τα υπόλοιπα και το βάρος τους αυξάνεται γρηγορότερα σε σύγκριση με τα άλλα;

Ξέρετε ακόμη ότι κοιμούνται πιο βαθιά και υποφέρουν λιγότερο από άγχος;

Έρευνες απέδειξαν πως τα παραπάνω είναι αλήθεια, καθώς και ότι το μασάζ μειώνει το στρες των γονιών και τους βοηθά να ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες των παιδιών τους!

 

 

Από τη στιγμή που γεννιούνται τα μωρά, αρχίζουν να ανταποκρίνονται στο άγγιγμα της μαμάς. Άλλωστε, το πρώτο καλωσόρισμά τους στον κόσμο, είναι η ζεστή αγκαλιά της.

Τα βρέφη, έχουν ανάγκη από τη σωματική επαφή με τη μανούλα για να γίνουν πιο δυνατά, πιο έξυπνα και, φυσικά, να μεγαλώσουν ευτυχισμένα.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη στιγμή όπου πραγματοποιείται το δέσιμο μεταξύ της μητέρας και του βρέφους, είναι στιγμές εναρμονισμού και για τους δύο.

Υπάρχουν, μάλιστα, ορισμένα χάδια και τρόποι αγγίγματος που τα ωφελούν και τους χαροποιούν ιδιαίτερα.

 

 

Η φροντίδα του μωρού σας λοιπόν, μπορεί να περιλαμβάνει στιγμές χαλάρωσης και ευχαρίστησης, κάνοντάς του ένα ευεργετικό μασάζ, κυρίως μετά το μπάνιο του, χρησιμοποιώντας ένα ουδέτερο λάδι για μωράκια μέχρι τον πρώτο μήνα, και στη συνέχεια οποιοδήποτε άλλο έλαιο.

(Προσέχουμε και αποφεύγουμε να το βάζουμε στα χεράκια του μωρού γιατί συνήθως τα βάζουν στο πρόσωπο, στο στόμα ή στα μάτια τους και μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό). Επιπλέον, το λάδι μετά το μπάνιο βοηθάει.

 

 

Τεχνικές για μασάζ μωρού

Ακολουθείστε τις παρακάτω τεχνικές και το μωρό σας θα απολαύσει το πιο χαλαρωτικό μασάζ του κόσμου :

 

 

Μασάζ μωρού στο κεφαλάκι - τεχνική


Τα χάδια στο κεφαλάκι βοηθούν το μωράκι να κοιμηθεί ευκολότερα.

Αγκαλιάστε με τα χέρια σας το κεφαλάκι του και με απαλές κυκλικές κινήσεις, κάνετε μασάζ στα μηνίγγια, στη συνέχεια πάνω απ’ τα μάγουλα και τέλος χαμηλά μέχρι το κατώτατο σημείο του πηγουνιού.

Κρατήστε το πίσω μέρος του κεφαλιού και με τους αντίχειρες σας κάντε μασάζ στους κροτάφους του και πίσω από τα αυτιά με μικρές κυκλικές κινήσεις. Κάντε ελαφρύ μασάζ στον αυχένα και μετά στα αυτιά.

 

 

 

Μασάζ μωρού στα χεράκια - τεχνική  


Χαϊδέψτε το χεράκι του μωρού με απαλές κινήσεις από τον ώμο του μέχρι τις άκρες των δαχτύλων του.

Αυτός ο τρόπος αγγίγματος κάνει καλό στην κυκλοφορία του αίματος και δυναμώνει τους μύες και τις αρθρώσεις.

Πάρτε το χέρι του μωρού και τον καρπό του στο χέρι σας. Με το άλλο χέρι σας χαϊδέψτε κατά μήκος το πάνω μέρος του μπράτσου ξεκινώντας από την ωμοπλάτη.

Κάντε μασάζ σαν χάδι στο μπράτσο του μωρού χρησιμοποιώντας εναλλάξ τα δυο σας χέρια, χαϊδεύοντας την περιοχή από τον ώμο μέχρι τον αγκώνα.

Με τον ίδιο τρόπο κάντε μασάζ στο αντιβράχιο, από τον αγκώνα ως τον καρπό.

Πιάστε την παλάμη του μωρού παλάμη του μωρού, βάλτε τον αντίχειρα σας να κινείται κυκλικά και μετά αφήστε τα δάχτυλα του μωρού να γλιστρήσουν ένα - ένα μεταξύ του δείκτη και του αντίχειρά σας.

Χρησιμοποιήστε την ίδια τεχνική και στο άλλο μπράτσο.

 

 

 

Μασάζ μωρού στην πλατούλα- τεχνική


Πιέστε ελαφρά τους ώμους και την πλατούλα του μωρού, κατεβαίνοντας προς τη μέση και τον ποπό του. Με αυτόν τον τρόπο, το μωράκι σας μαθαίνει εύκολα να ανασηκώνει το κεφαλάκι του.

Βάλτε τα χέρια σας στην πλάτη του μωρού σας τοποθετώντας τα δάχτυλά σας ανάμεσα στις ωμοπλάτες του.

Κάντε μασάζ στους μύες μεταξύ των ωμοπλατών με μικρές κυκλικές κινήσεις (Προσοχή: μην κάνετε μασάζ επάνω στις ωμοπλάτες ή επάνω στη σπονδυλική στήλη, αλλά μόνο στους μύες).

 

 

 

Μασάζ μωρού στο στήθος και την κοιλίτσα - τεχνική


Ξεκινώντας από τη μασχάλη, κάντε μασάζ με απαλές κινήσεις στις δύο πλευρές του στήθούς, κατά μήκος των πλευρών μέχρι το στέρνο και κάτω ξανά χωρίς να σηκώνετε τα χέρια σας.

Κάντε κυκλικές κινήσεις γύρω από τη μασχάλη. Η κίνηση θα πρέπει να σχηματίζει δύο κύκλους πάνω στο στήθος γύρω από τους πνεύμονες.


Χαϊδέψτε την κοιλιά του μωρού από το λαιμό έως τη βουβωνική χώρα εναλλάξ με τα δυο σας χέρια.

Στη συνέχεια, αφήστε τα χέρια σας να γλιστρήσουν με εναλλακτικές κινήσεις σε όλο το σώμα του μωρού σας, από το πηγούνι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών.

Χαϊδέψτε κυκλικά την κοιλιά του μωρού γύρω από τον αφαλό. Μετά, βάλτε τα χέρια σας κάτω από το ποπουδάκι του και λικνίστε το απαλά.

 

 

 

Μασάζ μωρού στα ποδαράκια - τεχνική


Το μασάζ στα πόδια γίνεται όπως και στα χέρια. Χαϊδέψτε και με τα δύο σας χέρια εναλλάξ τα πόδια από το μηρό μέχρι και τους αστραγάλους χωρίς να αγγίζετε την επιγονατίδα.

Στη συνέχεια, περάστε μ’ ένα χάδι από τον ποπό στη φτέρνα. Επαναλάβετε στο άλλο πόδι.

 

 

 

Μασάζ μωρού στις πατούσες - τεχνική


Κάντε ελαφρύ μασάζ στις πατούσες του μωρού με τους αντίχειρές σας. Οι κινήσεις σας πρέπει να είναι απαλές σε όλη την επιφάνεια του πέλματος μέχρι τα δαχτυλάκια του.

Είναι κάτι που ευχαριστεί και διασκεδάζει το μωρό, ενώ ταυτόχρονα δυναμώνει τα ποδαράκια του.

Πάρτε την πατουσίτσα του μωρού στα χέρια σας και χαϊδέψτε το πέλμα με τους αντίχειρες από τη φτέρνα μέχρι τα δάχτυλα και αντίστροφα.

Στη συνέχεια, κάντε απαλό μασάζ σε όλο το πέλμα με μικρές κυκλικές κινήσεις. Μην ξεχάσετε τη φτέρνα.

Τρίψτε ένα - ένα τα δάχτυλα του απαλά ανάμεσα στα δάχτυλα σας. Χαϊδέψτε το πάνω μέρος του πέλματος ξεκινώντας από τα δάχτυλα προς τον αστράγαλο.

 

 

Μασάζ μωρού σε όλο το σώμα - τεχνική


Γυρίστε το μωράκι σας μπρούμυτα. Χαϊδέψτε όλο το σώμα από τον αυχένα μέχρι τα πόδια.

Με ελικοειδείς κινήσεις των δεικτών σας χαϊδέψτε τα σημεία δεξιά και αριστερά της σπονδυλικής στήλης.

Μετά χαϊδέψτε το μωρό από τον αυχένα προς τις ωμοπλάτες. Τέλος κατεβείτε γρήγορα την πλάτη του από την κορυφή ως κάτω (θυμηθείτε να μην κάνετε μαλάξεις επάνω στη σπονδυλική στήλη), στη συνέχεια ντύστε το και νανουρίστε το για λίγο στην αγκαλιά σας μέχρι να κοιμηθεί σαν πουλάκι.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Πως θα ανακουφίσω τα ούλα του μωρού μου;

6 σημαντικοί λόγοι για υγιή και γερά πρώτα δοντάκια

Στοματική υγιεινή μωρού : Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Ερεθισμός πάνας, εξανθήματα και σύγκαμα

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved