"Πώς να κάνω μπάνιο στο νεογέννητο μωρό μου;" - Smilefamily.gr

"Πώς να κάνω μπάνιο στο νεογέννητο μωρό μου;" - Smilefamily.gr

Μπάνιο νεογέννητου πριν πέσει ο ομφαλός:

Την πρώτη εβδομάδα που θα φέρουμε το μωρό στο σπίτι και εφόσον ο ομφάλιος λώρος δεν έχει «πέσει» ακόμα, πλένουμε το μωράκι μας με ένα νωπό, μαλακό πανάκι το οποίο έχουμε βρέξει σε χλιαρό νερό και στραγγίξει καλά.

Προσέχουμε να πλένουμε πολύ καλά τα γεννητικά όργανα του μωρού κάθε φορά που του αλλάζουμε πάνα και το σκουπίζουμε πολύ καλά για να μην συγκαούν.

 

Μπάνιο νεογέννητου αφού πέσει ο ομφαλός:

Αφού μαραθεί και πέσει ο λώρος μπορούμε να κάνουμε άφοβα το νεογέννητο μας μπάνιο, όπως θα μας συμβουλέψει και ο νεογνολόγος ή ο παιδίατρός μας.

Χρησιμοποιούμε το ειδικό μπανάκι που έχει μαλακές επιφάνειες και δεν κινδυνεύει να τραυματιστεί το μωρό, αλλά και μια πλαστική λεκάνη ή το νιπτήρα του μπάνιου που σίγουρα μπορούν να μας εξυπηρετήσουν.

 

 

Κάθε πότε να κάνω μπάνιο το μωρό μου;

Ξαναπρέπει να πούμε πώς το καθημερινό μπάνιο δεν είναι απαραίτητο. Μπορούμε να κάνουμε «στεγνό» μπάνιο στο μωρό με την προϋπόθεση ότι το πλένουμε με τρεχούμενο νερό κάθε φορά που του αλλάζουμε πάνα.

Είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για τον ποπό του μωρού μας και έτσι βοηθάμε να διατηρηθεί το δέρμα καθαρό και κυρίως αποφεύγουμε τα συγκάματα. Δεν πρέπει να παραλείπουμε μετά να το σκουπίζουμε με απαλές κινήσεις και ιδιαίτερα σχολαστικά.

 

 

Πως κρατάμε το νεογέννητο μωρό στο μπάνιο;

Όταν είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το μπάνιο του νεογέννητου μωρού μας προσέχουμε πώς το κρατάμε, στην περίπτωση που δεν χρησιμοποιούμε καθισματάκι ή ειδικό μπανάκι.

Το αεικίνητο μωρό που τώρα τσαλαβουτάει και γλιστράει σαν χέλι μέσα στη σαπουνάδα χρειάζεται όλη την προσοχή μας.

Το κρατάμε σταθερά με το αριστερό μας χέρι, υποστηρίζοντας το λαιμό του και κρατώντας το κεφαλάκι του έξω από το νερό. Με το δεξί χέρι σαπουνίζουμε και ξεπλένουμε καλά-καλά.

Επίσης, πολύ χρήσιμες είναι οι βάσεις ή τα στηρίγματα για το μπάνιο που κυκλοφορούν στο εμπόριο, προσφέροντας ασφάλεια και άνεση στο μωρό, αλλά και σε εμάς που το πλένουμε.

Να γνωρίζετε ότι το μπάνιο του μωρού σας μπορεί να γίνει πολύ πιο ευχάριστο όταν και το δωμάτιο του μπάνιου είναι ζεστό.

 

ΜΟΤΟ: Η ώρα του μπάνιου του μωρού μπορεί να γίνει μια στιγμή χαράς και διασκέδασης για τους γονείς, αλλά και για το μπέμπη ή τη μπέμπα σας!

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πρώτες ώρες του μωρού σας: Απαντάμε στις 7 πιο top ερωτήσεις!

Νέα μαμά: Τι πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας για το νεογέννητο;

"Πως θα ενισχύσω την αυτοπεποίθηση του μωρού μου;;;"

Μεγάλωμα μωρού : Δείτε 5 συμβουλές για να το κάνετε με επιτυχία !

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved