Ποια είναι τα οφέλη της μουσικής για τα μωρά;

Ποια είναι τα οφέλη της μουσικής για τα μωρά;

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της μουσικής και με ποιο τρόπο επηρεάζει τα μωρά;


Σκεφτείτε πώς επηρεάζει εσάς η μουσική – πώς ένας γρήγορος και χαρούμενος ρυθμός σας κάνει να ξεχνάτε έστω και λίγο τα προβλήματά σας, ή πώς μπορεί μια απαλή μελωδία να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε. Το ίδιο συμβαίνει και στο μωρό σας. Πάρτε για παράδειγμα τα νανουρίσματα, τα οποία έχουν αποδειχτεί ότι βοηθάνε τα μωρά να κοιμηθούνε, μιας και τα χαλαρώνουν και τα ηρεμούν.

 


Η μουσική, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ενδυνάμωση των μωρών που έχουν γεννηθεί πρόωρα. Σε έρευνες που έχουν γίνει, μελετήθηκαν τα αποτελέσματα της μουσικής σε πρόωρα μωρά. Σε κάποια από τα μωρά, υπήρχε ένα κασετόφωνο από όπου ακούγονταν γυναικείες και αντρικές φωνές που τραγουδούσαν νανουρίσματα, για τέσσερις ημέρες, από 40 λεπτά την κάθε ημέρα.

 

Όταν οι γιατροί εξέτασαν τα μωρά την τέταρτη ημέρα, κατέληξαν ότι αυτά που άκουγαν μουσική πήραν περισσότερο βάρος, είχαν χαμηλότερη πίεση αίματος και πιο δυνατό χτύπο καρδιάς.

 


Μπορείτε όμως κι εσείς να επωφεληθείτε εξίσου από τη μουσική. Έχει τη δύναμη να αλλάξει τη διάθεσή σας προς το καλύτερο, να ηρεμήσει τα «σπασμένα» νεύρα σας, και να σας κάνει να νιώσετε την ανάγκη να χορέψετε. Επίσης, βοηθάει πολύ και στους δεσμούς που αναπτύσσονται μεταξύ εσάς και του μωρού σας.

 

Φανταστείτε τη χαρά που θα μοιραστείτε με το μωρό σας όταν θα λικνίζεστε στους ήχους μιας υπέροχης μελωδίας, ή πόσο γαληνεμένο θα νιώσει όταν θα του τραγουδήσετε ένα όμορφο νανούρισμα.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

 

 

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved