Δείτε 11 υπέροχα παιχνίδια για εσάς και το μωρό σας!

 

Παιχνίδια που αναπτύσσουν τις δεξιότητες του μωρού σας.


Εσείς και το μωρό σας, θα διασκεδάσετε πολύ παίζοντας αυτά τα απλά παιχνίδια, τα οποία βοηθούν και στην ανάπτυξή του.

 

 


Παιχνίδια για μωρά 12 με 16 μηνών.

 

παιχνίδια για μωρα νο 1: το αγαπημένο του κουκλάκι


Υποκριθείτε ότι το αγαπημένο αρκουδάκι ή η κούκλα του μωρού σας, είναι πραγματικό και κάντε το να περπατάει, να ξαπλώνει για να κοιμηθεί, ή να χορεύει στο δωμάτιο. Να το συμπεριλάβετε σε καθημερινές δραστηριότητες, να το βάζετε να κάθεται στο τραπέζι για φαγητό, για παράδειγμα, και να του φοράτε σαλιάρα.

 

Το να μιλάτε για το τι ακριβώς κάνετε θα βοηθήσει το μωρό σας να αναπτύξει τις γλωσσικές του ικανότητες. Μπορείτε επίσης να παριστάνετε ότι κάποιες φορές είναι χαρούμενο και άλλες φορές ότι είναι λυπημένο, έτσι ώστε να μπορέσει να καταλάβει καλύτερα πως λειτουργούν τα συναισθήματα, καθώς παράλληλα, αναπτύσσει την φαντασία του.

 

 

 


παιχνίδια για μωρα νο 2 : Σπρώξε με, να σε τραβήξω.


Αν το μωρό σας, στηρίζεται για να σηκωθεί και προσπαθεί να περπατήσει, βοηθήστε το να εξασκηθεί με ένα παιχνίδι σπρωξίματος και τραβήγματος. Χρησιμοποιήστε ένα αντικείμενο που μπορεί να κινηθεί, όπως την παιδική του καρέκλα, ή το πλαστικό κουτί που βρίσκονται μέσα τα παιχνίδια του.

 

Καθώς θα κρατάει τις άκρες για υποστήριξη, μπορείτε να κρατάτε την άλλη πλευρά σταθερή.Έπειτα, τραβήξτε αργά το αντικείμενο προς το μέρος σας ώστε να το ενθαρρύνετε να κάνει ένα βήμα μπροστά. Σύντομα, θα αρχίσει να σπρώχνει ενώ εσείς θα τραβάτε απαλά. Αυτό θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του για την ημέρα που τελικά θα περπατήσει από μόνο του.

 

 

 


παιχνίδια για μωρα νο 3 : Χαρούμενα παλαμάκια.

Μέχρι τώρα, το μωρό σας μπορεί να κρατάει ανοιχτά τα χεράκια του, αλλά μπορεί να πάρει ακόμα κάποιο χρόνο, μέχρι να αρχίσει να χτυπάει παλαμάκια από μόνο του. Για τώρα, μπορείτε να το βοηθάτε εσείς να τα χτυπάει, ή να το αφήσετε να κρατάει τα δικά σας χέρια, καθώς θα τα χτυπάτε.

 

Βάλτε το να καθίσει απέναντί σας, είτε στο πάτωμα είτε στην αγκαλιά σας και τραγουδήστε του ενώ χτυπάτε παλαμάκια. Αυτό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των γλωσσικών του ικανοτήτων, όπως και στον συντονισμό των χεριών και των ματιών του.

 

 

 

 

παιχνίδια για μωρα νο 4 : Ποιος κρύβεται εκεί;

Το παιδί σας θα λατρέψει απλά παιχνίδια κρυφτού. Το πρώτο πράγμα που θα κάνετε το πρωί, είναι να κρύβεστε εναλλάξ κάτω από τα σκεπάσματα ή την ώρα που του κάνετε μπάνιο, κάτω από μια μεγάλη πετσέτα. Για επιπλέον διασκέδαση και σπαρταριστά γελάκια, μπορείτε να το σκουντάτε καθώς θα κρύβεται «μμ, αυτό είναι ένα πόδι; Ή μήπως ένα χέρι;».

 

Παιχνίδια σαν και αυτό βοηθάνε να μάθουν στο μωρό σας ότι ακόμα και αν δεν μπορεί να δει κάτι, αυτό δεν σημαίνει πως δεν βρίσκεται εκεί. Για αλλαγή, μπορείτε ενώ θα κρύβεται κάτω από την πετσέτα να το μεταφέρετε σε ένα άλλο δωμάτιο. Θα ενθουσιαστεί μόλις βγάλει το κεφάλι του έξω και ανακαλύψει ότι βρίσκεται σε ένα καινούργιο σημείο.

 

 

 

 

 


Παιχνίδια για μωρά: 16 με 20 μηνών.

παιχνίδια για μωρα νο 5 : Πάρτι τσαγιού.

Σε μια ηλιόλουστη ημέρα, πάρτε ένα πλαστικό σετ τσαγιού σε παιδικό μέγεθος και γεμίστε ένα μεγάλο πλαστικό μπολ με νερό. Προσποιηθείτε ότι έχετε «έρθει για τσάι» και ενθαρρύνετε το μωρό σας να γεμίσει την τσαγιέρα και να σας βάλει τσάι. Αυτό το διασκεδαστικό παιχνίδι θα προκαλέσει τις συντονιστικές του ικανότητες και θα το βοηθήσει να μάθει για τις ιδιότητες του νερού, όπως για παράδειγμα, ότι τρέχει πάντα προς τα κάτω.

 

 

 

 

παιχνίδια για μωρα νο 6 : Σχέδια με ξύλινους κύβους.

Αυτό το παιχνίδι απαιτεί την προσοχή του μικρού σας, οπότε καλό θα ήταν να το παίξετε όταν θα είναι ξεκούραστο. Χρησιμοποιήστε τους ξύλινους κύβους του για να φτιάξετε απλά σχέδια, όπως τρεις στην σειρά, ή δυο πάνω, δυο κάτω για να φτιάξετε ένα τετράγωνο. Ενθαρρύνετέ το να χρησιμοποιήσει άλλους ξύλινους κύβους για να αντιγράψει το σχέδιό σας.Έπειτα, αφήστε το να κάνει το δικό του σχέδιο, το οποίο θα πρέπει να αντιγράψετε εσείς. Το να φτιάχνετε σχήματα με αντικείμενα θα το βοηθήσει να αναπτυχθούν οι ικανότητές του στην λύση προβλημάτων.

 

 

 

 


παιχνίδια για μωρα νο 7 : Κύλησέ το

Οι μπάλες είναι πολύ δημοφιλή παιχνίδια για τα μωρά. Το καλύτερο παιχνίδι με μπάλα , που μπορείτε να αρχίσετε να παίζετε με το μωρό σας, είναι μια εύκολη εκδοχή του «πιάσε». Και οι δυο κάθεστε, ο ένας απέναντι από τον άλλο, με τα πόδια ανοιχτά και τις πατούσες σας να ακουμπάνε ο ένας του άλλου. Μπορείτε τώρα να κυλάτε την μπάλα ο ένας προς τον άλλο, χωρίς να βγαίνει έξω από τα όριά σας. Βοηθάει στην ενδυνάμωση των μυών του χεριού και στον συντονισμό χεριών και ματιών.

 

 

 


παιχνίδια για μωρα νο 8 : το μωρό - συλλέκτης.

Πηγαίνετε μαζί μια βόλτα και πάρτε μαζί σας και έναν κουβά. Μαζέψτε μικρά αντικείμενα, τα οποία βρίσκει ενδιαφέροντα το μωρό σας, όπως πετραδάκια, φύλλα κ.α. Το μωρό σας θα θέλει να κουβαλήσει τον κουβά, αλλά μην εκπλαγείτε αν πετάξει τα περιεχόμενά του και αρχίσει πάλι από την αρχή. Τα παιδιά αυτής της ηλικίας λατρεύουν να γεμίζουν δοχεία έτσι ώστε πάλι να τα αδειάζουν. Με αυτόν τον τρόπο, εξασκούν τις κινήσεις των χεριών τους και αναπτύσσουν επιδεξιότητα.

 

 

 

 

 

Παιχνίδια για μωρά 20 με 24 μηνών.


παιχνίδια για μωρα νο 9 : Ας χορέψουμε!

Παίξτε μικρά τμήματα από αγαπημένα σας μουσικά κομμάτια, όπως κάτι με δυνατό ρυθμό, όπου θα επιτρέπουν στο μωρό σας να κάνει διάφορες ενέργειες και να μπορεί να παριστάνει το βαρύ περπάτημα του ελέφαντα, ή κάτι σε απαλό ρυθμό, ώστε να παριστάνει ότι περπατάει στις μύτες των ποδιών του για να μην ξυπνήσει ένα κοιμισμένο λιοντάρι. Αυτό το παιχνίδι θα μεγαλώσει την φαντασία του και θα αναπτύξει την αίσθηση του ρυθμού.

 

 

 

 


παιχνίδια για μωρα νο 10 : Διασκέδαση με μπαλόνια


Τα μπαλόνια είναι ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι για μέσα στο σπίτι, γιατί κινούνται αρκετά αργά ώστε να μπορέσει το μωρό σας να τα κυνηγήσει και είναι σχετικά εύκολο να τα πιάσει. Φουσκώστε ένα και πετάξτε το στον αέρα. Έπειτα, μετρήστε πόση ώρα κάνει να φτάσει στο πάτωμα, ή αφήστε το μωρό σας να προσπαθήσει να το πιάσει. Είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι μετρήματος και συντονισμού χεριών και ματιού.

 

Προσοχή: Ξεφούσκωτα μπαλόνια ή κομμάτια από αυτά, θα πρέπει να μένουν μακριά από το μωρό σας. Τα φουσκωμένα μπαλόνια δεν είναι επικίνδυνα για το παιδί σας, αλλά θα πρέπει να το επιβλέπετε προσεχτικά και να μαζέψετε αμέσως τα κομμάτια του μπαλονιού, αν αυτό σπάσει.

 

 

 

 


παιχνίδια για μωρα νο 11 : Πιάσε με αν μπορείς


Στα μωρά αρέσει πολύ να τα κυνηγάνε. Στόχος αυτού του παιχνιδιού, είναι να θέλει να πιαστεί το παιδί σας, ειδικά αν ξέρει ότι αν το πιάσετε θα πάρει μια μεγάλη αγκαλιά και γαργαλήματα. Για ποικιλία, μπορείτε να παριστάνετε πως είστε διαφορετικά είδη ζώων – ένα λιοντάρι που βρυχάται ή ένα ποντικάκι που τρέχει. Αυτό το παιχνίδι είναι πολύ καλό για να μεγαλώσετε την αντοχή του μωρού σας αλλά και την δική σας!

 

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved