6 σημαντικοί λόγοι για υγιή και γερά πρώτα δοντάκια

6 σημαντικοί λόγοι για υγιή και γερά πρώτα δοντάκια

Μια πολύ συχνή ερώτηση των γονιών όσον αφορά τα δοντάκια των μικρών παιδιών είναι, εάν θα πρέπει να ανησυχούν για τα τυχόν χαλασμένα δοντάκια που πρωτοβγαίνουν στο παιδάκι τους και αν τα νέα δόντια που θα αντικαταστήσουν τους νεογιλούς θα είναι γερά, υγιή και δυνατά!  

 

Όλοι λοιπόν οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα πρώτα δοντάκια εξυπηρετούν σημαντικούς σκοπούς.

 

1.Η άρθρωση

Η πρόληψη είναι το παν! Τα πρώτα δοντάκια παίζουν σημαντικό ρόλο στη σωστή εκφορά και άρθρωση του μωρού σας, όταν μαθαίνει τις πρώτες του λεξούλες.

 

 

2.Σωστή κατανομή δοντιών 

Βάσει της πρώτης οδοντοφυΐας, που πρέπει να προσέξετε με τη βοήθεια του παιδο-οδοντιάτρου σας, θα δημιουργηθεί και η επόμενη, η μόνιμη. Τότε διαμορφώνεται η σωστή κατανομή των οδόντων.

 

 

3. Προδιαγράφουν την κατάσταση των μόνιμων δοντιών

Από την κατάσταση των πρώτων δοντιών μπορείτε συνήθως να «προβλέψετε» και για την υγεία των μόνιμων δοντιών που πρόκειται να βγουν μετέπειτα.

 

 

4.Υγιεινή στοματικής κοιλότητας 

Επίσης, αν τα δοντάκια του είναι γερά, θα ξέρετε ότι τρέφεται και σωστά!

Όσο πιο γρήγορα παρουσιάζονται χαλασμένα δοντάκια στο παιδάκι σας, κακοσμία του στόματός του και η ανάγκη να γίνουν σφραγίσματα, τόσο πιο ευκρινές είναι το ότι το παιδί σας δεν τρέφεται σωστά, ή ότι δεν προσέχει πολύ την υγιεινή του στόματός του.

 

 

5.Παράγοντας αυτοπεποίθησης

Ένας επιπλέον λόγος, είναι ότι μια υγιή και αστραφτερή οδοντοστοιχία είναι ότι ανεβάζει την αυτοπεποίθηση των μικρών παιδιών.

 

 

6.Υγιείς συνήθειες

Έτσι, όταν το παιδάκι σας φτάσει σε μια ικανή ηλικία να καταλαβαίνει ότι την οδοντόπαστα με τη γεύση φρούτων δεν πρέπει να την τρώνε, αλλά μόνο να πλένουν τα δοντάκια τους και μετά να ξεπλένουν το στοματάκι τους, τότε μάθετέ το να τα βουρτσίζει καθημερινά πρωί – βράδυ μόνο του.

Στην αρχή να το βοηθήσετε και εσείς βέβαια με το να το επιβλέπετε, για να διαπιστώσετε ότι τα καταφέρνει καλά και ότι το κάνει σωστά, πλένοντας και τα πίσω δοντάκια του.

 

 

Θυμηθείτε ότι από εσάς εξαρτάται η στοματική υγιεινή του παιδιού σας, αφού εκείνα δεν είναι ικανά μέχρι την ηλικία των τεσσάρων, πέντε ετών να καθαρίζουν μόνα τους σωστά τα δόντια.

Μπορείτε να ξεκινήσετε να μαθαίνετε στο παιδάκι σας να φροντίζει τα δοντάκια του από πολύ νωρίς.

Μόλις συμπληρώσει το πρώτο έτος της ηλικίας του, οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα έχει αρκετά δοντάκια, μπορείτε να του δείξετε πως να χρησιμοποιεί μια μικρή μαλακή οδοντόβουρτσα, χωρίς οδοντόκρεμα αλλά με λίγο νερό, για να τα καθαρίζει.

 

 

ΜΟΤΟ: Μην ξεχνάτε ποτέ ότι τα παιδιά μιμούνται, γι’ αυτό το λόγο όσο καλύτερα εσείς φροντίζετε τα δόντια σας, τόσο βλέποντάς σας το παιδί μαθαίνει να κάνει το ίδιο.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πως θα βουρτσίσω σωστά τα δόντια ενός μικρού παιδιού;

Στοματική υγιεινή μωρού : Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved