10 συμβουλές για να κρατήσετε δροσερό το μωρό σας, ενώ κοιμάται!

10 συμβουλές για να κρατήσετε δροσερό το μωρό σας, ενώ κοιμάται!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΑΣ ΔΡΟΣΕΡΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ


Δροσερός ύπνος για το μωρό σας…


Το μωρό σας θα κοιμηθεί πιο άνετα σε ένα δωμάτιο με θερμοκρασία μεταξύ 18 και 23 βαθμών Κελσίου. Ωστόσο, κατά τις περιόδους που έχει ιδιαίτερη ζέστη, η θερμοκρασία στο δωμάτιο του μωρού σας μπορεί να είναι πιο υψηλή από αυτή.


Δέκα εύκολες συμβουλές για να κρατήσετε δροσερό και άνετο το μωρό σας, ενώ κοιμάται:


1. Αφαιρέσατε περιττά στρωσίδια. Ένα μωρό το οποίο φοράει πάνα, φανελάκι και φορμάκι, θα χρειαστεί μόνο ένα σεντόνι για σκέπασμα, αν η θερμοκρασία στο δωμάτιό του είναι γύρω στους 24 βαθμοί Κελσίου.

 

2. Αν ζεσταίνεται ακόμα, θα μπορούσε να κοιμηθεί με το φανελάκι του, ή ακόμα και μόνο με την πάνα του.

 

3. Αφαιρέσατε τυχόν παραγεμίσματα και περιττές μπάντες γύρω από την κούνια του, ώστε να επιτρέψετε στον αέρα να κυκλοφορεί.

 

4. Ανοίξτε τα παράθυρα σε πολλά δωμάτια για να δημιουργήσετε ένα ελαφρύ ρεύμα.

 

5. Οι ανεμιστήρες είναι χρήσιμοι και προτιμούνται από τα κλιματιστικά, αλλά μην τους κατευθύνετε πάνω στο μωρό σας. Ανοίξτε τον ανεμιστήρα μερικές ώρες πριν κοιμηθεί το μωρό σας ώστε να αφήσετε χρόνο να δροσίσει το δωμάτιο.

 

6. Στις πολλές ζέστες, κρεμάστε βρεγμένες πετσέτες πάνω από καρέκλες ή μπροστά από παράθυρα για να δροσίσετε τον αέρα. (Το νερό που εξατμίζεται προκαλεί δροσιά).

 

7. Αν χρησιμοποιείτε αδιάβροχο υποσέντονο, καλό θα ήταν να το βγάλετε όσο ο καιρός είναι ζεστός, ή να το καλύψετε με πολλές στρώσεις βαμβακερών σεντονιών ώστε να απορροφούν τον ιδρώτα.

 

8. Να έχετε κλειστές τις κουρτίνες κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να μην ζεσταίνει ο ήλιος το δωμάτιο.

 

9. Μην ξεχάσετε να προσέχετε ιδιαιτέρως το μικρό σας αν το πάρει ο ύπνος στο καροτσάκι του. Τα καροτσάκια συνήθως είναι ζεστά και ανάερα και το υλικό επένδυσης είναι χοντρό και ζεστό.

 

10. Ποτέ μην αφήνετε το μωρό σας να κοιμηθεί στο ειδικό καρεκλάκι του στο αμάξι. Ακόμα και με ανοιχτά τα παράθυρα, οι θερμοκρασίες μέσα σε ένα αμάξι μπορούν να ανέβουν πάρα πολύ γρήγορα.

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved