Ξεκίνησε ο εποχικός εμβολιασμός - Στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τα πρώτα εμβόλια

Ξεκίνησε ο εποχικός εμβολιασμός - Στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τα πρώτα εμβόλια

Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης έχουν ήδη παραλάβει τα εμβόλια για την αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης.

Οι παραλαβές αντιγριπικών εμβολίων για το 2018-2019 έφτασαν  125.000, ενώ την επόμενη περίοδο προβλέπεται και extra παρτίδα 30.000 εμβολίων.

 

Σε τι διαφέρει το φετινό εμβόλιο κατά της γρίπης;

Το φετινό αντιγριπικό εμβόλιο προστατεύει ενάντια του Η1Ν1 που έκανε την εμφάνιση του το 2009. Τα εμβόλια φέτος θα είναι πιο εξελιγμένα και τετραδύναμα.Θα ικανοποιούν μεγαλύτερο όγκο στελεχών του ιού της γρίπης ενώ

 

 

Για ποιες ηλικίες ενδείκνυνται;

Eνδείκνυνται για ενήλικα άτομα, μωρά άνω των 6 μηνών και παιδιά.

  

 

Ποια θα είναι η περίοδος εμβολιασμού;

Οι εμβολιασμοί έχουν ήδη ξεκινήσει από την 1/10 και προβλέπεται να διαρκέσει έως και τα μέσα Νοέμβρη, ώστε τα εμβόλια να μπορέσουν να ενεργοποιηθούν για την περίοδο που θα κάνει αισθητή την παρουσία της η γρίπη.

 

 

Τι διάστημα είναι απαραίτητο για να μπορέσει να δράση το εμβόλιο;

 Χρειάζεται διάστημα 15 ημερών για να δράσει και να δημιουργηθούν αντισώματα στο ανθρώπινο σώμα.Ποια θεωρείται η περίοδος της εποχικής γρίπης;

Με βάση τους επιστήμονες, η περίοδος αυτή αρχίζει από τον Οκτώβρη μέχρι και τον Απρίλη, με πιθανό αποκορύφωμα στο διάστημα ανάμεσα σε Δεκέμβρη και Μάρτη

 

 

Σε ποιους εφιστάται η προσοχή;

Ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Ποια είναι η τιμή του εμβολίου;

H λιανική τιμή του τετραδύναμου κυμαίνεται από 10,70 -13,73 ευρώ και χορηγείται με ιατρική συνταγή.

 

 

Στατιστικά της εποχικής γρίπης

Η ποσότητα των παραγγελιών είναι μεγαλύτερη σε σχέση με το διάστημα 2017-2018 .

Οι ποσότητες είναι αυξημένες κατά 34% περίπου, σε σύγκριση με την περσινή περίοδο

Η εποχική γρίπη αποτελεί ένα από τα νοσήματα που εμφανίζεται με την μεγαλύτερη συχνότητα.Ωστόσο, το εμβόλιο αυτό ενώ μπορεί να σώσει ζωές αν προνοήσεις έγκαιρα, αποτελεί την πιο συχνή αιτία θανάτου. Σε παγκόσμια κλίμακα επιφέρει επιδημίες με 250.000– 500.000 απώλειες, κάθε χρόνο.

 

Ο ετήσιος αντιγριπικός εμβολιασμός είναι το μοναδικό μέτρο που μπορεί αποδεδειγμένα να προστατέψει από τη νόσο, με το ποσοστά του να κυμαίνονται σε εύρος  από 40%-60%. Ακόμα όμως και στο ενδεχόμενο νόσησης σε άτομα που έχουν εμβολιασθεί, τα συμπτώματα είναι ηπιότερα, ενω στην πλειονότητα των περιπτώσεων, δεν καταλήγουν οι ανάγκες του ασθενούς σε νοσηλεία.

 

Ο ΣΥΦΑ, στηρίζοντας ενεργά την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, διοργανώνει στο ακόλουθο διάστημα εκστρατεία ενημέρωσης μέσω ραδιοφώνου για τον αντιγριπικό εμβολιασμό.

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved