Ψαράς στην Νέα Ζηλανδία έσωσε μωράκι στην θάλασσα

Ψαράς στην Νέα Ζηλανδία έσωσε μωράκι στην θάλασσα

Ένας ψαράς στην Νέα Ζηλανδία, εν ονόματι Γκας Χατς έσωσε ένα μωράκι 1.5 έτους,  όταν είχε πάει για ψάρεμα και είδε κάτι να επιπλέει, νομίζοντας αρχικά ότι επρόκειτο για κάποια κούκλα.

Το περιστατικό συνέβη στις 26 Οκτωβρίου, κοντά σε παραλία της Ακτής Πλέντι, στο Βόρειο Νησί, την ώρα που είχε πάει για ψάρεμα.

Ο συγκεκριμένος ψαράς, δήλωσε πως μέχρι και την στιγμή που το έπιασε, νόμιζε ότι πρόκειται για κούκλα, καθώς το πρόσωπο του μωρού ήταν σαν από πορσελάνη , αλλά αμέσως μετά, έβγαλε μια κραυγή και τότε συνειδητοποίησε ότι ήταν ένα μωρό ζωντανό.


Όσον αφορά το πως βρέθηκε το μωρό να επιπλέει στην θάλασσα, στην μέση του πουθενά , οι αρχές ενημέρωσαν, πως το μωρό μαζί με τους γονείς του είχαν κατασκηνώσει σε κάμπινγκ δίπλα στην θάλασσα.

Το μωρό έφυγε από την σκηνή και πήγε προς την θάλασσα όπου και παρασύρθηκε από το ρεύμα.

Το μωρό σύμφωνα και με τον διασώστη του, ήταν ιδιαίτερα τυχερό, διότι ο Γκας Χατς, έτυχε να πάει για ψάρεμα σε εκείνο μέρος, ενώ ψάρευε συνήθως λίγο πιο πέρα.

Επίσης αν ο ψαράς είχε πάει λίγο πιο αργά, δεν θα το είχε δει και τότε θα ήταν αργά για την τύχη του μωρού.

O μικρός παραμένει ακόμα ο εαυτός του, μετά την παραλίγο τραγωδία


Όταν αργότερα ενημερώθηκαν οι γονείς του μωρού, έσπευσαν στην κατασκήνωση. Η μητέρα του, η Τζέσικα Γουάιτ, ανέφερε στον ενημερωτικό ιστότοπο Stuff, ότι ο γιος της "είχε μελανιάσει, ήταν παγωμένος και φαινόταν πιο μικρός απ'ό,τι συνήθως".


Ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης που είναι υπεύθυνος για την ασφάλειας στα ποτάμια, τις λίμνες και τις παραλίες, Water Safety New Zealand, δήλωσε στο AFP ότι πρόκειται "περισσότερο για ένα θαύμα παρά ένα τυχαίο γεγονός" και κάλεσε τους γονείς να είναι σε εγρήγορση για την αποφυγή,τέτοιων παρόμοιων περιστατικών.

Αναφορικά , μόνο το 2017, επτά παιδιά προσχολικής ηλικίας πνίγηκαν, όπως και τρία παιδιά κάτω των πέντε ετών από την αρχή της φετινής χρονιάς.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο , χρειάζεται λιγότερο από ένα λεπτό για να πνιγεί ένα παιδί. Συνεπώς η ασφάλεια των παιδιών "απαιτεί την προσοχή των ενηλίκων ανά πάσα ώρα και στιγμή".

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved