Κοινωνικό μέρισμα και ποιοι θα το λάβουν.

Κοινωνικό μέρισμα και ποιοι θα το λάβουν.

Δείτε πως θα κατανεμηθούν τα 450 εκατομμύρια ευρώ του κοινωνικού μερίσματος μέσα στον Δεκέμβριο.

Οι ελληνικές οικογένειες περιμένουν με αγωνία, για το πότε η κυβέρνηση θα μοιράσει το πολυπόθητο για αυτούς κοινωνικό μέρισμα .

 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχουν αρκετά σενάρια.


Πιο συγκεκριμένα, το ενα αναφέρει ότι θα πραγματοποιηθεί η κατανομή του με βάση τα περσινά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Σε αυτήν την περίπτωση,θα το λάβει πάλι περίπου ίδιος αριθμός, δηλαδή 3,4 εκατομμύρια με την διαφορα ότι αυτήν την φορά τα ποσά θα είναι μικρότερα.

Το 2017 το μέγιστο εισοδηματικό κριτήριο ήταν 27.000 ευρώ , ενώ το περιουσιακό στις 180.000 και το κοινωνικό μέρισμα κυμάνθηκε από 250 έως και 1350 ευρώ.

Συνεπώς σε αυτήν την περίπτωση το κοινωνικό μέρισμα θα το λάβουν πάλι 3,4 εκατομμύρια νοικοκυριά αλλά τα ποσά θα κυμαίνονται από 162 έως και 877 ευρώ διότι το πλεόνασμα φέτος είναι μικρότερο.

Στο δεύτερο πλάνο, αναφέρεται ενίσχυση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, οι οποίες βρίσκονται κάτω από το λεγόμενο όριο της φτώχειας ακόμα και αν λαμβάνουν κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης.


Ενώ τέλος, το τρίτο πλάνο, αναφέρει ότι ίσως δοθεί για να ενισχυθεί με μεγαλύτερη ρευστότητα η αγορά εργασίας αλλά και οι μακροχρόνια άνεργοι.

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved