Έντονες ανθυμιάσεις από τα σκουπίδια στην Κέρκυρα - Μαθητές έκαναν αποχή από το μάθημα.

Έντονες ανθυμιάσεις από τα σκουπίδια στην Κέρκυρα - Μαθητές έκαναν αποχή από το μάθημα.

Σήμερα, 9/10/2018, οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο σχολείο της Κασσιόπης, αρνούμενοι να μπουν για μάθημα, έκαναν διαμαρτυρία για τον σκουπιδότοπο που έχει δημιουργηθεί έξω από το σχολικό κτίριο.

Ύστερα από αυτό το επεισόδιο, συγκλήθηκε συνέλευση γονέων, αποφασίζοντας να προβούν σε περαιτέρω ενέργειες για την απομάκρυνση των σκουπιδιών.

 

Τι λένε οι δημοτικές αρχές;

Οι δημοτικές αρχές φαίνεται να μην μπορούν να αντιδράσουν.

Ο δήμαρχος της Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος, σε επικοινωνία που είχε με το υπουργείο εσωτερικών, έκανε αίτημα να του επιτραπεί η χρήση της απευθείας ανάθεσης για να συλλεχθούν τα σκουπίδια.

Πιο συγκεκριμένα, ζητήθηκε η δυνατότητα ενοικίασης ειδικών μηχανημάτων για την συγκομιδή των σκουπιδιών.Επιπλέον,ανέφερε πως δεν υπάρχει περιθώριο, βάσει νόμου για συμβάσεις έργων με εργολάβους αποκομιδής απορριμάτων.

Γι’αυτό ζήτησε την πρόσληψη ατόμων με δίμηνη σύμβαση για την κάλυψη ελλείψεων στο μόνιμο προσωπικό που είναι υπεύθυνο για την καθαριότητα της Κέρκυρας.Αξίζει να σημειωθεί πως το μόνιμο προσωπικό, σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου, δεν ξεπερνά τα 40 άτομα.

 

Πως αντιδρά η κοινωνία;

Φορτισμένο είναι το κλίμα στην Κέρκυρα, με συλλόγους να προβαίνουν σε εκ νέου κινητοποιήσεις.

Ο σύλλογος Τεμπλονίου, απαιτεί από τον δήμο να υπάρξει άμεσος προγραμματισμός για την διευθέτηση των απορριμμάτων, τα οποία προκαλούν δυσάρεστες αναθυμιάσεις

 

Πως αντιδράνε κάτοικοι και αστυνομία, για την δημιουργία ΧΥΤΥ στην περιοχή της Λευκίμμης;

Στην Λευκίμμη, στην νότια μεριά του νησιού, οι κάτοικοι είναι ενάντια στην δημιουργία ενός Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων στην περιοχή τους και προβαίνουν σε οργανωμένη και συλλογική
προσπάθεια για την διακοπή του.

Η αστυνομική ομάδα που είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια των απορριμμάτων και του έργου δημιουργίας ΧΥΤΥ , από τον μήνα Ιούλιο, στην περιοχή της Λευκίμμης, παραπονέθηκαν εντόνως για τα εξαντλητικά ωράρια αλλά και τον ρόλο που έχουν αναλάβει.

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved