15 χρόνος ήρθε αντιμέτωπος με αρκούδα για να σώσει τον 13χρονο ξάδελφο του- Είχε τραγική κατάληξη

15 χρόνος ήρθε αντιμέτωπος με αρκούδα για να σώσει τον 13χρονο ξάδελφο του- Είχε τραγική κατάληξη

Το 15 χρόνο αγόρι και ο μικρότερος ξάδερφός του κατά 2 χρόνο, είχαν πάει για μια βόλτα, όταν επιστρέφοντας περάσανε από ένα ερημικό σημείο, περίπου 5 χλμ. μακριά από το χωριό τους, βρέθηκαν μπροστά σε μια αρκούδα.

 

Το 15 χρόνο αγόρι με περίσσιο θάρρος θυσιάστηκε για τον μικρότερο ξάδερφο του και βρέθηκε κατακρεουργημένο από αρκούδα στην επαρχία Καμτσάτκα, στα ανατολικά της Ρωσίας.

Ο 15χρονος Ρόντιον και μικρότερος ξάδερφος του, Μπόρις, ζούσαν στο χωριό Λάζο.

Την Δευτέρα κανόνισαν να πάνε στον μετεωρολογικό σταθμό, όπου εργάζεται ο πατέρας ενός εκ των δυο παιδιών.

Όμως για να φτάσουν εκεί χρειάζονταν να διανύσουν 14 χιλιόμετρα μέσα από απόμερη περιοχή.

Στο "πήγαινε" τα καταφέραν περίφημα,στο "γύρνα" όμως, τα πράγματα δεν στάθηκαν τόσο τυχερά για αυτούς.

Αυτό γιατί,ήρθαν αντιμέτωπα  με μια αρκούδα και η κοντινότερη απόσταση που θα μπορούσαν να ζητήσουν βοήθεια ήταν 5 χιλιόμετρα, όπου βρίσκονταν το χωριό τους.

Η εξαγριωμένη αρκούδα, επιτέθηκε στην αρχή στον Μπόρις, αλλά ο μεγαλύτερος ξάδερφός του, ο Ρόντιον, με ιδιαίτερο θάρρος και αποφασιστικότητα, μπήκε μπροστά του για να τον προστατέψει, όντας μεγαλύτερος.

Ο 13χρονος κατάφερε με αυτόν τον τρόπο να ξεφύγει, με λίγα τραύματα στα χέρια και το κεφάλι, έτρεξε και πρόλαβε να φτάσει πίσω στο χωριό, ενημερώνοντας έτσι τις αρχές.

Οι κυνηγοί κινητοποιήθηκαν άμεσα και έτρεξα στο σημείο της επίθεσης , εντοπίζοντας την αρκούδα αλλά και το νεκρό σώμα του 15χρονου Ρόντιον, από το οποίο έλειπαν τα άκρα και το κρανίο του.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των τοπικών αρχών το παιδί ήταν σιωπηλό και βρισκότανε σε σοκ.

Επίσης ο υπεύθυνος της ομάδας, δήλωσε ότι ενώ ζει και εργάζεται τα τελευταία 35 χρόνια εκεί, δεν θυμάται καμία περίπτωση αρκούδας να κατασπαράζει άνθρωπο.

 

-Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Καμτσάτκα είναι γνωστή για τον μεγάλο πληθυσμό καφέ αρκούδων .

Εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών, στην περιοχή δεν έχουν πέσει ακόμα χιόνια και δεν επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα τα άγρια αυτά ζώα να είναι ακόμα ξύπνια και όχι σε χειμερία νάρκη.

Κανονικά, η χειμερία νάρκη ξεκινά όταν η θερμοκρασία πέφτει και γίνεται κρύα και η αναζήτηση τροφής είναι δυσεύρετη για τα άγρια ζώα. Γι'αυτό, σύμφωνα με τους ντόπιους της Καμτσάκα , οι αρκούδες όταν δεν καταφέρνουν να βρεθούν στην κατάσταση αυτή, γίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνες.

Έτσι, αρκετές φορές προσεγγίζουν κατοικημένες περιοχές προς αναζήτηση τροφής , ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος επίθεσης σε ανθρώπους.

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved