Τι ξεχωρίζει έναν «καλό» από έναν «κακό» παιδικό σταθμό;

Τι ξεχωρίζει έναν «καλό» από έναν «κακό» παιδικό σταθμό;

Πολλοί γονείς ξεκινούν την έρευνα μήνες πριν καταλήξουν στην επιλογή που τους βολεύει, επειδή γνωρίζουν ότι αυτή είναι μια πολύ σημαντική στιγμή στη ζωή και στη μετέπειτα εξέλιξη του παιδιού τους.


Παρακάτω, παραθέτουμε ορισμένες προδιαγραφές που μπορούν να καθορίσουν την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει ένας παιδικός σταθμός.

 

1. Η καλή του φήμη.

Οι καλοί παιδικοί σταθμοί συνήθως προσφέρουν μια ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα που προσπαθεί να μοιάσει στο οικογενειακό περιβάλλον του κάθε παιδιού. Παρατηρήστε τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί όταν επισκεφθείτε τον κάθε παιδικό σταθμό.

 

Αν τα παιδάκια φαίνονται χαρούμενα και ευτυχισμένα κι αν και οι γονείς τους πούνε το ίδιο τότε μη διστάσετε να επιλέξετε από αυτές τις εντυπώσεις τον παιδικό σταθμό.

 

Αλλά, αν ακούσετε παράπονα από πολλούς γονείς, τότε κοιτάξτε τον επόμενο σταθμό στον κατάλογό σας!

 

 

 

2.Οι κανόνες λειτουργίας του.

 

Ένας καλός παιδικός σταθμός πρέπει να λειτουργεί μέσα σε προκαθορισμένα πλαίσια για να μπορεί να προσφέρει συνεχώς καλή ποιότητα υπηρεσιών στο παιδί σας.

 

Για αυτό θα πρέπει να ελέγξετε ότι διαθέτει ξεκάθαρους γραπτούς κανόνες για τα πάντα:από τις ώρες λειτουργίας μέχρι την αντιμετώπιση κρίσεων, όπως είναι μια πυρκαγιά ή η πρόκληση ατυχήματος!

 

Αν και σε ορισμένες περιπτώσεις οι κανόνες θα πρέπει να είναι πιο χαλαροί, όπως παραδείγματος χάριν το να επισκέπτεστε τον παιδικό σταθμό οποιαδήποτε ώρα το επιθυμείτε.

 

 

 

 

3.Η φιλοσοφία του σταθμού και η παιδαγωγική αντίληψη των ιθυνόντων.

 

Πρέπει να γνωρίσετε την παιδαγωγική αντίληψη που εκφράζει τον παιδικό σταθμό η οποία πρέπει να είναι ταυτόσημη με το περιβάλλον του παιδικού σταθμού. Πρέπει μάλιστα να γνωρίσετε και τη φιλοσοφία του ιδιοκτήτη του παιδικού σταθμού, αφού πρώτα μιλήσετε μαζί του.

 

Δηλ. πως εκφράζετε για το αντικείμενο, για το παιδί, για τους συνεργάτες του και για τους γονείς, τι προτεραιότητες θέτει, κτλ.

 

 

 

 

4.Οι κτιριακές εγκαταστάσεις και ο περιβάλλοντας χώρος.

 

Πρέπει να παρατηρήσετε το περιβάλλον του κτιρίου που στεγάζει τον παιδικό σταθμό. Πως είναι οργανωμένος; Τι μέτρα ασφαλείας έχουν λάβει; Εάν είναι νεόδμητο κτίριο. Τι επίπλωση προσφέρει και αν ο διάκοσμός του είναι ζεστός και ευχάριστος με ζωηρά χρώματα και σχέδια;

 

Να προσέξετε τα εξωτερικά σημεία του χώρου. Ο τόπος που είναι οργανωμένος ο χώρος της αυλής και του κήπου. Η ασφάλεια που προσφέρει ο χώρος και φυσικά αν είναι αρκετά μεγάλος για τις δημιουργικές ασχολίες που προσφέρουν στα παιδιά.

 

 

 

 

 

5.Οι τακτικές υγιεινής 

 

Αν η τακτική του παιδικού σταθμού απαγορεύει αυστηρά την προσέλευση για ένα ή δύο εικοσιτετράωρα ενός παιδιού με κρυολόγημα, αυτό είναι καλό σημάδι.

 

Δηλαδή, σημαίνει ότι φροντίζει για τη γενική υγεία των παιδιών και τα προφυλάσσει. Ένα ακόμα καλό σημάδι είναι όταν ζητάει αποδείξεις ότι όλα τα παιδιά είναι σωστά εμβολιασμένα και φροντίζει να εμβολιάζει και το προσωπικό του.

 

Το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και στην περίπτωση κρούσματος ψειρών. Στην περίπτωση που ενημερωθούν ότι κάποιο παιδάκι έχει ψείρες καλό θα είναι να λάβουν φαρμακευτική αγωγή και οι εκπαιδευτικοί του σταθμού.

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved