Πρησμένο στήθος στην εγκυμοσύνη - Smile family.gr

Πρησμένο στήθος στην εγκυμοσύνη - Smile family.gr

Πρησμένο στήθος στην εγκυμοσύνη

 

Το στήθος σας μπορεί να είχε αρχίσει να πονάει ακόμα και πριν μάθετε ότι είστε έγκυος – είναι ένα από τα πιο πρώιμα συμπτώματα της εγκυμοσύνης για τις περισσότερες γυναίκες. Το ευαίσθητο στήθος προκαλείται από αυξημένη ποσότητα αίματος, άλλη μια παρενέργεια αυτών των αρχικών ορμονικών αυξομειώσεων.

 

 

Πότε πρήζεται το στήθος στην εγκυμοσύνη;

 

Το στήθος ασυνήθως ξεκινάει να πρήζεται την τέταρτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης και διαρκεί μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου. Η ευαισθησία συνήθως υποχωρεί στη μέση του δεύτερου τριμήνου.

 

 

 

Μεγαλώνει το στήθος στην εγκυμοσύνη;

 

Το στήθος κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μεγαλώνει έως 2 νούμερα. Θα παρατηρήσετε τις πρώτες αλλαγές γύρω στην έκτη με όγδοη εβδομάδα και από τότε θα μεγαλώνει συνεχώς.

 

Ξεκινώντας από την 6η έως την 8η εβδομάδα, θα παρατηρήσετε το στήθος σας να μεγαλώνει και θα συνεχίσει να μεγαλώνει κατά τη διάρκεια της κύησης.

 

Ετοιμαστείτε λοιπόν να ανεβείτε κατά δύο νούμερα στο μέγεθος του σουτιέν σας. Καλό θα είναι να κάνετε μασάζ στο στήθος σας και να το ενυδατώνετε με μια κρέμα, ώστε να αποφύγετε τη φαγούρα και τις ραγάδες.

 

 

 

 

Συμβουλές για πρησμένο στήθος στην εγκυμοσύνη 

 

Καλό θα ήταν να:

 

  • φοράτε ένα αθλητικό σουτιέν την ημέρα, ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας, αν ο πόνος είναι έντονος. Αγοράστε νέα σουτιέν που θα προσαρμόζουν στο ολοένα και αυξανόμενο στήθος σας. Αν σκοπεύετε να θηλάσετε, μπορείτε να γλιτώσετε πολλά χρήματα αγοράζοντας σουτιέν ειδικά για τον θηλασμό, και φορώντας τα από τώρα.
  • κάνετε μασάζ στο στήθος σας και να το ενυδατώνετε με κρέμες για να αποφεχφθεί η φαγούρα και οι ραγάδες.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρωινή ναυτία και αδιαθεσία στην εγκυμοσύνη: Αντιμετώπιση

Αδυναμία στα πόδια και εγκυμοσύνη: πόνος και πρήξιμο; I Αίτια και αντιμετώπιση

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved