"Μπορεί το έμβρυο να με ακούσει;" Δείτε πότε αναπτύσσεται η ακοή του

"Μπορεί το έμβρυο να με ακούσει;" Δείτε πότε αναπτύσσεται η ακοή του

Το μωρό σας αναπτύσσει όλες του σχεδόν τις αισθήσεις πριν ακόμη γεννηθεί, με πρώτη και καλύτερη την ακοή.

 

Ήδη από την 7η εβδομάδα μπορεί το έμβρυο να έχει μέγεθος όσο ένα μπιζέλι, όμως έχουν αρχίσει να δημιουργούνται τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, το εσωτερικό μέρος του αυτιού, το στόμα και η γλώσσα.

Από τον 5ο μήνα της κύησης μπορεί να αντιλαμβάνεται ακουστικά ερεθίσματα, αφού το εσωτερικό αυτί έχει πλέον ολοκληρωθεί.

Τραγουδήστε, λοιπόν, μιλήστε του ή γελάστε με την καρδιά σας, γιατί το μωρό σας ακούει!

Οι πρώτοι ήχοι που φτάνουν στα αυτάκια του δεν είναι άλλοι από τους ήχους του σώματός σας, όπως είναι π.χ. οι χτύποι της καρδιάς σας.

Δεν αρκείται μόνο σε αυτά όμως. Απολαμβάνει κι εκείνο τη μουσική που αγαπάτε (αρκεί να μην είναι πολύ δυνατής έντασης), τινάζεται όταν κάνετε κάποιον απότομο θόρυβο (όπως π.χ. όταν χειροκροτείτε δυνατά), ενώ μπορεί να το αισθανθείτε ανήσυχο κάθε φορά που χρησιμοποιείτε κάποια θορυβώδη ηλεκτρική συσκευή (όπως το μίξερ).

Φυσικά, το πιο αγαπημένο και ταυτόχρονα οικείο άκουσμα για το μωρό σας είναι η δική σας φωνή, την οποία ακούει καθαρά.


Σύμφωνα με τους ειδικούς, μάλιστα, η καρδιά του εμβρύου χτυπάει πιο αργά όταν ακούει τη μαμά του να μιλάει, δείχνοντας έτσι ότι όχι μόνο την αναγνωρίζει, αλλά και ότι ο ήχος της φωνής της το ηρεμεί.

Όσο για τους μπαμπάδες, έρευνες αποκαλύπτουν ότι οι ήχοι της ανδρικής φωνής που έχουν χαμηλότερη συχνότητα σε σχέση με τους αντίστοιχους γυναικείους, διαπερνούν καλύτερα τα τοιχώματα της κοιλιάς και της μήτρας.

 

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved