Μια ανάλαφρη ματιά στην εγκυμοσύνη, τη γέννα και την οικογενειακή ζωή.

Μια ανάλαφρη ματιά στην εγκυμοσύνη, τη γέννα και την οικογενειακή ζωή.

<<Θα γίνω μαμά.>>

 

Όλοι σας λένε ότι τώρα που θα κάνετε παιδάκι η ζωή σας θα αλλάξει ριζικά, αλλά σας είναι δύσκολο να πιστέψετε ότι δεν είναι κάπως υπερβολικοί.

 

Πιθανώς να συνεχίζετε να επιμένετε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψετε στο μωράκι σας όσο χαριτωμένο και αν είναι να ορίζει τη ζωή σας. Το αστείο είναι ότι όντως θα την ορίζει και όντως θα το διασκεδάζετε.


Αν πιστεύετε ότι το μόνο πρόβλημα θα είναι που να αφήσετε το μωρό σας, για να μπορέσετε να απολαύσετε μία βραδινή έξοδο χωρίς περισπασμούς, θα εκπλαγείτε ανακαλύπτοντας ότι ειδικά τον πρώτο καιρό δεν θα έχετε καμία διάθεση για night life.

 

Άλλωστε θα ξενυχτάτε καθημερινώς σπίτι σας, με μουσική υπόκρουση το κλάμα του μωρού σας που ή λερώθηκε (πάλι), ή πεινάει, ή απλά θέλει τη μαμά του, για να ηρεμήσει και να κοιμηθεί.

 


Πιθανώς να παρατηρήσετε επίσης ότι η άλλοτε αξιοπρεπής μνήμη σας, έχει εξαφανιστεί εντελώς. Μέχρι να πάτε από το ένα δωμάτιο στο άλλο, δεν θυμάστε για ποιο λόγο σηκωθήκατε και τι θέλετε να πάρετε.

 


Καθώς όμως η μνήμη σας μειώνεται, η ικανότητα σας να κάνετε τρία πράγματα ταυτοχρόνως αυξάνεται, σε πέντε δέκα, και να που σιγά – σιγά εξελίσσεστε σε μια ταλαντούχο ταχυδακτυλουργό, ταλέντο που ποτέ πριν δεν είχατε συνειδητοποιήσει.

 

Θα βρείτε τον εαυτό σας, ενώ κρατάει το μωρό, να μιλάει στο τηλέφωνο, να του φτιάχνετε το γάλα του, να ανακατεύετε το φαγητό, και να χαϊδεύετε το σκύλο. Μήπως είναι πολλά; Ναι αλλά τα καταφέρνετε όλα και πολύ καλά μάλιστα.

 

 

 

Θα ανακαλύψετε επίσης πολλούς μέχρι σήμερα άγνωστους μυς στο σώμα σας, χρήσιμους για να μεταφέρετε το μωρό, μαζί με το κάθισμα του αυτοκινήτου, τη σακούλα με τις πάνες του, συν μία τσάντα με το γάλα του και τη φρουτόκρεμα, χωρίς να σκοντάφτετε και χωρίς να σας πέφτει τίποτα.


Από τον περιοδικό τύπο, από την τηλεόραση, από τις συζητήσεις με φίλους και γνωστούς, θα συλλέξετε χιλιάδες συμβουλές, από το πώς να κοιμίζετε το μωρό σας, μέχρι το ποια είναι η καλύτερη πάνα, για κάθε στάδιο της ανάπτυξής του.

 

Θα έχετε επιχειρήματα για κάθε περίπτωση, εάν δουλεύετε θα μάθετε πως θα καταφέρετε να συνδυάσετε την καριέρα με την οικογένεια, και εάν όχι γιατί έχετε κάνει τη σωστή επιλογή που μένετε στο σπίτι.

 

 

 


Όμως το περίεργο και το μαγικό με τις οικογένειες, τις σχέσεις και κυρίως με τα παιδιά, είναι πως η κάθε περίπτωση, παρόλες τις αναλύσεις και τις λεπτομερείς αναφορές παραμένει μοναδική.

 

Πιθανόν τις επιλογές που θα καλύψουν τον δικό σας τρόπο ζωής, να μην τις βρείτε τυπωμένες πουθενά, και να αναγκαστείτε να αυτοσχεδιάσετε.

 

Επειδή το να είσαι καλός γονιός είναι μια καθημερινή πρακτική, θα γίνονται λανθασμένες και σωστές πράξεις που διορθώνουν και συμπληρώνουν η μία την άλλη.

 

Δεν είναι δυνατόν να είστε προετοιμασμένη για όλα, άρα χαλαρώστε και απολαύστε όλα τα στάδια της διαδικασίας, την εγκυμοσύνη, τη γέννηση και τελικά τη μητρότητα. Διαβάστε, ρωτήστε, ενημερωθείτε, αλλά να είστε προετοιμασμένη για την ώρα που θα συλληφθείτε τελείως απροετοίμαστη.

 

Τότε και μόνο τότε, επιτέλους θα καταλάβετε τι σημαίνει να είσαι γονιός.

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved