Κινητικότητα εμβρύου στην κοιλιά : Πότε κλωτσάει το μωρό σας;

Κινητικότητα εμβρύου στην κοιλιά : Πότε κλωτσάει το μωρό σας;

Έχετε ένα υπερκινητικό μωρό στην κοιλία σας ή περιμένετε με λαχτάρα να νιώσετε μια αντίδρασή του; Τι να περιμένετε και σε ποιον μήνα της εγκυμοσύνης από το μωρό σας;

Εσείς μπορεί να μην αντιλαμβάνεστε τις κινήσεις του εμβρύου σας από την πρώτη στιγμή, αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι κάθεται ήσυχο.

Το αντίθετο μάλιστα. Κινείται συνεχώς στην προσπάθειά του να γνωρίζει τα μέλη του σώματός του αλλά και τον χώρο που το φιλοξενεί, δηλαδή το σώμα σας.

 

Εκτός λοιπόν από το πρώτο δίμηνο που το μωράκι σας είναι πολύ μικρό, οι επόμενες εβδομάδες κύησης είναι γεμάτοι κατορθώματα και «αταξίες»:

 


3ος μήνας εγκυμοσύνης-κινήσεις εμβρύου:

Ανοιγοκλείνει το στόμα του και σφίγγει τη γροθιά του.

 


4ος μήνας εγκυμοσύνης-κινήσεις εμβρύου:

Κουνάει χέρια και πόδια, τα οποία μπορεί πλέον και να τα λυγίζει. Αναπτύσσει ακόμα τα αντανακλαστικά του πιπιλίσματος και της κατάποσης, αφού καταπίνει αμνιακό υγρό, το οποίο αποβάλλει στον αμνιακό σάκο.

 

5ος μήνας εγκυμοσύνης:-κινήσεις εμβρύου

Κινείται έντονα και αρχίζει να κλωτσάει μέσα στη μήτρα. Από δω και πέρα αρχίζετε να αισθάνεστε τις κινήσεις του, επειδή οι μύες του έχουν δυναμώσει και τα κόκαλά του είναι πιο σκληρά.

 


6ος μήνας εγκυμοσύνης-κινήσεις εμβρύου:

Τεντώνει το λαιμό του, κουνάει το κεφαλάκι του και κινείται ακόμη πιο έντονα. Επιπλέον, τώρα μπορείτε να αισθανθείτε το λόξιγκα ή το βήχα του.

 


7ος μήνας εγκυμοσύνης-κινήσεις εμβρύου:

Τώρα πλέον γίνεται «υπερκινητικό». Αγγίζει με το ένα του χεράκι το άλλο, το πρόσωπο ή τα πόδια του. Είναι σε θέση να κουλουριάζεται και να λυγίζει τα γόνατά του. Ακόμη, κάνει κινήσεις αρπάγματος με τα χεράκια του.

 


8ος μήνας εγκυμοσύνης-κινήσεις εμβρύου:

Κάνει συντονισμένες κινήσεις με τα χεράκια και τα ποδαράκια του, κάνει τούμπες, ενώ συνεχίζει να σας κλωτσάει αλύπητα.

 


9ος μήνας εγκυμοσύνης-κινήσεις εμβρύου:

Αν το νιώθετε πιο ήρεμο, μην απορήσετε. Η θέση που παίρνει για τον τοκετό αλλά και το βάρος του δεν του επιτρέπουν να κινείται τόσο άνετα.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε like στη σελίδα μας 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αλλαγές κατά το 1ο τρίμηνο της κύησης

Ημερολόγιο εγκυμοσύνης : Η εγκυμοσύνη ανά εβδομάδα!

"Τι να περιμένω το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης;" - Smilefamily.gr!

 

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved