Ημερολόγιο εγκυμοσύνης : Η εγκυμοσύνη ανά εβδομάδα!

Ημερολόγιο εγκυμοσύνης : Η εγκυμοσύνη ανά εβδομάδα!

Δείτε 40 υπέροχες και πολυάσχολες εβδομάδες κύησης στην εγκυμοσύνη! :

 

εγκυμοσύνη 5 - 11 εβδομάδων 

Το test εγκυμοσύνης βγήκε θετικό, άρα καιρός να κανονίσετε ένα ραντεβού με το γυναικολόγο σας. Αυτός θα σας συστήσει και τη μαία με την οποία θα έχετε επαφή καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Η επίσκεψη για την επιβεβαίωση της εγκυμοσύνης και όλα τα διαδικαστικά θα γίνει γύρω στην 11η Εβδομάδα εγκυμοσύνης. Πιθανώς να αισθάνεστε ναυτία ή κούραση αλλά αντιμετωπίστε το αισιόδοξα σαν ένα σημάδι πως όλα εξελίσσονται σωστά. Ακόμη και αν δεν έχετε κανένα σύμπτωμα τα πράγματα έχουν πάρει πλέον το δρόμο τους.

 

 

εγκυμοσύνη 12 εβδομάδων  

Ώρα για τον πρώτο σας υπέρηχο. Είναι η πρώτη του φωτογραφία και θα θέλατε να την κρατήσετε για πάντα. Επειδή με τον καιρό θα ξεθωριάσει μπορείτε να την σκανάρετε στον υπολογιστή σας ή να την δώσετε σε ένα φίλο που γνωρίζει τη διαδικασία, να τη μεγαλώσετε και να την καδράρετε! Αν θέλετε βρείτε ένα μεγάλο κάδρο στο οποίο θα βάζετε δίπλα – δίπλα όλες τις στιγμές που θα αποθανατίσετε στους επόμενους μήνες.

 

 

εγκυμοσύνη 13 εβδομάδων 

Αν δεν το έχετε κάνει ακόμη καιρός να το ανακοινώσετε στους συγγενείς και στους γνωστούς. Επίσης πρέπει να πληροφορήσετε τον εργοδότη σας και να και να ρίξετε μία προσεκτικότερη ματιά στο περιβάλλον της εργασίας σας. Τώρα είστε μία μέλλουσα μαμά και πρέπει να προσέχετε όχι μόνο την δική σας υγεία αλλά και του μωρού σας.

 

 

εγκυμοσύνη 14 εβδομάδων 

Θα αρχίσετε να βλέπετε τις πρώτες αλλαγές στο σώμα σας. Αγοράστε ένα βιβλίο για να βλέπετε πως εξελίσσεται το μωρό σας μέρα με την ημέρα. Ενημερωθείτε για τα φαγητά που πρέπει να τρώτε και γα το τι θα πρέπει να αποφεύγετε. Επίσης καλό θα είναι να ξεκινήσετε κάποια μορφή άσκησης ή αν ήδη ασχολείστε με κάτι να το προσαρμόσετε στα νέα δεδομένα.

 

 

εγκυμοσύνη 15 εβδομάδων 

Γραφτείτε σε μία τάξη για τα μαθήματα "ανώδυνου τοκετού¨". Αρκετά δημόσια και ιδιωτικά μαιευτήρια προσφέρουν αυτή την υπηρεσία, επιλέξτε αυτό που σας εξυπηρετεί. Ξεκινήστε ασκήσεις για να δυναμώστε τους μυς της πυέλου. Καθίστε κάπου και σφίξτε τους μυς προσπαθώντας να συγκρατήσετε την ούρηση για 5 δευτερόλεπτα. Χαλαρώστε και επαναλάβατε. Προσπαθήστε να κάνετε 50 περίπου επαναλήψεις την ημέρα.

 

 

εγκυμοσύνη 16 εβδομάδων 


Το στήθος σας μεγαλώνει και βαραίνει και τα παλιά σας εσώρουχα σας ενοχλούν. Αγοράστε εδικά σχεδιασμένους για την εγκυμοσύνη στηθόδεσμους.

 

 

εγκυμοσύνη 17 εβδομάδων 


Είστε και επισήμως στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας και πλέον θα αρχίσετε να ανθίζετε καθώς οι ναυτίες και τα άσχημα συμπτώματα του πρώτου τριμήνου υποχωρούν οριστικά. Μην παραλείπετε κανένα από τα ραντεβού με το γιατρό σας. Είναι όλα πολύ σημαντικά καθώς οποιοδήποτε πρόβλημα πρέπει να ανιχνευθεί το δυνατόν ταχύτερα.

 

 

εγκυμοσύνη 18 εβδομάδων 

Ώρα για έναν έλεγχο από τον οδοντίατρο σας. Σαφώς δεν πρόκειται να ξεκινήσετε μία επίπονη θεραπεία αλλά κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τα δόντια σας είναι πιο ευπαθή σε παθήσεις όπως η ουλίτιδα.

 

 

εγκυμοσύνη 19 εβδομάδων 

Μήπως τα ρούχα σας άρχισαν να σας στενεύουν στην κοιλιά; Καιρός για ψώνια. Αν τα ρούχα της εγκυμοσύνης σας φαίνονται και σας κάνουν τεράστια, δανειστείτε μερικά πουκάμισα από τη γκαρνταρόμπα του συζύγου σας και περιμένετε. Σε λίγες εβδομάδες θα σας έρχονται μία χαρά.

 

 

εγκυμοσύνη 20  εβδομάδων 

Καταστρώστε το μωρουδίστικο προϋπολογισμό σας. Ένα μωρό χρειάζεται χρήματα και συνετό από μέρους σας είναι να έχετε βάλει στην άκρη το ποσό που θα απαιτηθεί για τη γέννηση του και τα πρώτα του έξοδα. Ξεκινήστε την έρευνα αγοράς για την κούνια την προίκα και το κάθισμα του αυτοκινήτου.

 

 

εγκυμοσύνη 21 εβδομάδων 

Είναι η στιγμή για το test που θα ανιχνεύσει τυχόν ανωμαλίες στο έμβρυο. Είναι λίγο ανησυχητικό αλλά χαλαρώστε καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις τα πράγματα πάνε πολύ καλά. Εξάλλου θα δείτε και το μωρό σας σε μία από τις καθαρότερες φωτογραφίες του.

 

 

εγκυμοσύνη 22 εβδομάδων 

Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να σκεφτείτε που θα αφήσετε το μωράκι σας όταν θα επιστρέψετε στη δουλειά. Ο χρόνος περνάει γρήγορα και αν δεν πρόκειται να είναι η μαμά σας ή κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο που θα σας υποστηρίξει τους πρώτους μήνες, ρωτήστε για baby sitter η για βρεφονηπιακούς σταθμούς κοντά στη γειτονιά σας.

 

 

εγκυμοσύνη 23 εβδομάδων 

Τώρα πλέον θα έχετε αρκετή πληροφόρηση για το τι θα περιμένετε κατά τη διάρκεια του τοκετού και της γέννας. Συζητήστε με το γιατρό ή τη μαία σας τι σας προβληματίζει ώστε να απαλλαγείτε από κάθε φόβο και ανησυχία.

 

 

εγκυμοσύνη 24 εβδομάδων 

Θα πρέπει να συνεννοηθείτε με τον εργοδότη σας για το πότε και πως σκοπεύετε να πάρετε την άδεια της εγκυμοσύνης σας. Σίγουρα ο νόμος σας δίνει ορισμένα δικαιώματα αλλά θα οργανωθείτε με τους συναδέλφους σας για το ποιος θα αναλάβει τι όσο θα λείπετε.

 

 

εγκυμοσύνη 25 εβδομάδων

Συγκεντρώστε ότι χαρτιά απαιτούνται από την εργασία σας και από τις δημόσιες υπηρεσίες τα σχετικά έγγραφα και δικαιολογητικά για την περίοδο της άδειας, το μαιευτήριο και τις λοιπές διαδικασίες.

 

 

εγκυμοσύνη 26 εβδομάδων 

Αν δεν είστε προληπτική κάντε τις παραγγελίες για το καροτσάκι, το κάθισμα του αυτοκινήτου και την αλλαξίερα του. Ειδικά αν έχετε δει κάποιο μοντέλο που σας αρέσει μην αναβάλλετε την αγορά του γιατί ίσως μετά από λίγο καιρό να έχει εξαντληθεί.

 

 

εγκυμοσύνη 27 εβδομάδων 

Είστε ακόμη γεμάτη ενέργεια; Σε αυτό το στάδιο πιθανότατα έχετε περισσότερες δυνάμεις και καλύτερη διάθεση από πολλές μη έγκυες φίλες σας.

 

 

εγκυμοσύνη 28 εβδομάδων 

Σκεφτείτε ποιο από τα δωμάτια του σπιτιού θα φιλοξενήσει το μωρό σας και πως θα σας άρεσε να το διακοσμήσετε. Αν σκοπεύετε να κάνετε τα πάντα μόνη σας βρείτε κάποιον να σας βοηθήσει με τις χοντρές δουλειές.

 

 

εγκυμοσύνη 29 εβδομάδων 

Αν η όρεξη σας έχει ανοίξει υπερβολικά υπομονή και προσοχή στις θερμίδες αλλά και την ποιότητα του φαγητού σας. Το μωρό χρειάζεται θρεπτικά συστατικά και όχι καταχρήσεις.

 

 

εγκυμοσύνη 30 εβδομάδων

Πιθανώς έχετε αποφασίσει για το μαιευτήριο από την πρώτη κιόλας στιγμή της εγκυμοσύνης σας. Αν δεν έχετε κανονίσει και τα υπόλοιπα ώρα να συζητήσετε για το δωμάτιο και τις άλλες λεπτομέρειες της παραμονής σας εκεί.

 

 

εγκυμοσύνη 31 εβδομάδων

Το κάθισμα αυτοκινήτου είναι απαραίτητο καθώς δεν μπορείτε να φύγετε από το μαιευτήριο με το μωρό σας αγκαλιά. Αποφύγετε το μεταχειρισμένο αν δεν ξέρετε την προϊστορία τους και η ασφάλεια του μωρού σας είναι πάνω απ΄ όλα.

 

 

εγκυμοσύνη 32 εβδομάδων 

Βαραίνετε όσο περνούν οι μέρες καθώς το μωρό σας παίρνει όγκο. Αν ιδρώνετε, πρήζονται τα πόδια σας ή αισθάνεστε συνέχεια την ανάγκη για τουαλέτα ένα φλιτζάνι χαμομήλι θα σας στείλει νωρίς και ήρεμη στο κρεβάτι σας. Φτιάξτε μία λίστα από τηλέφωνα πρώτης ανάγκης (μαιευτήριο, γιατρός, μαία, ο σύζυγος σας, η μαμά σας) και έχετε το σε αν σημείο που μπορείτε να το βρείτε ανά πάσα στιγμή.

 

 

εγκυμοσύνη 33 εβδομάδων 

Τώρα μάλλον θα ξεκινήσετε την άδεια της εγκυμοσύνης σας. Το αλκοόλ είναι απαγορευμένο αλλά μπορείτε να γιορτάσετε με τους συναδέλφους σας συνοδεύοντας τις προπόσεις με ένα ποτήρι χυμό ή μισό ποτήρι κρασί.

 

 

εγκυμοσύνη 34 εβδομάδων 

Με την γέννηση του μωρού σας σε απόσταση αναπνοής ξεκουραστείτε όσο περισσότερο μπορείτε. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κλειστείτε στο σπίτι μη κάνοντας απολύτως τίποτα. Όσο οι δυνάμεις σας αρκούν κάντε βόλτες ασκήσεις και ετοιμάστε τις λεπτομέρειες στο δωμάτιο του. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας με ένα όμορφο πρακτικό και κατάλληλο για το μωρό και τη μαμά κούρεμα.

 

 

εγκυμοσύνη 35 εβδομάδων 

Κάντε μία συγκέντρωση με τις κολλητές σας, για να συζητήσετε τα τελευταία νέα, να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε. Σας αξίζει.

 

 

εγκυμοσύνη 36 εβδομάδων 

Χρειάζεστε μία πρακτική βαλίτσα για το μαιευτήριο. Αποφασίστε τι θα πάρετε μαζί σας και μαζέψτε σε ένα σημείο τα είδη που οπωσδήποτε θα χρειαστείτε.

 

 

εγκυμοσύνη 37 εβδομάδων 

Το μωρό σας θα μπορούσε να γεννηθεί από στιγμή σε στιγμή άρα να είστε προετοιμασμένη αλλά όχι ανυπόμονη καθώς από στιγμή σε στιγμή σημαίνει από σήμερα και έως πέντε εβδομάδες μετά.

 

 

εγκυμοσύνη 38 εβδομάδων 

Manicure και pedicure δεν συμπεριλαμβάνονται στα απαραίτητα της προετοιμασίας για την γέννα αλλά εσείς θέλετε να είστε πανέτοιμη από την κορυφή έως τα νύχια!!

 

 

εγκυμοσύνη 39 εβδομάδων 

Μαγειρέψτε και βάλτε στην κατάψυξη όσα γεύματα μπορείτε. Θα σας χρειαστούν.

 

 

εγκυμοσύνη 40 εβδομάδων  

Κανένα μήνυμα από το μωρό σας ακόμη; Υπομονή το τέλος δεν είναι μακριά. Βοηθήστε το απολαμβάνοντας μια ερωτική νύχτα με το σύντροφό σας. Απολαύστε το γιατί από την επόμενη Εβδομάδα εγκυμοσύνης δεν θα έχετε τέτοια ευκαιρία.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ :

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved