Η προγεστερόνη ένοχη για τις λιγούρες της εγκυμοσύνης - Smilefamily.gr

Η προγεστερόνη ένοχη για τις λιγούρες της εγκυμοσύνης - Smilefamily.gr

«Έχω μια λιγούρα...»

 

Οι ορμόνες στην εγκυμοσύνη συντελούν στην υλοποίηση μια σειρά διαδικασιών που είναι απαραίτητες για την ομαλή πορεία της αλλά και την σωστή ανάπτυξη του βρέφους.

Ωστόσο, όπως κάθε τι καλό έχει και την αρνητική του πλευρά, έτσι και σε αυτή την περίπτωση οι ορμόνες είναι οι ίδιες που ευθύνονται και για τις δύσκολες ώρες της εγκυμοσύνης.

Οι λιγούρες, είναι σίγουρα μία δύσκολη ώρα, τόσο για την έγκυο όσο και για το στενό της κύκλο που θα φανεί πρόθυμο να πραγματοποιήσει "τις απαιτήσεις του στομαχιού της".

 


Πώς θα αναγνωρίσετε τα συμπτώματα της λιγούρας:

Οι αποκλίσεις στη ζυγαριά είναι η απόδειξη. Μπορεί στην αρχή να σας φαίνεται φυσιολογικό (με το γνωστό άλλοθι ότι τρώτε για δυο), όταν όμως τα κιλά ανεβαίνουν δυο-δυο σας ζώνουν τα μαύρα φίδια.

Συνήθως έρχονται τις μεταμεσονύκτιες ώρες ως ανησυχία που ηρεμεί μόνο με ένα κιλό παγωτό σοκολάτα και, τις περισσότερες φορές, έχετε μια μανία να συνδυάζετε τα ασυνδύαστα (βλέπε τσιπς με καυτερές πιπεριές τουρσί).

 


Ποιος είναι ο ένοχος για τις λιγούρες της εγκυμοσύνης;

Ονομάζεται προγεστερόνη και πρόκειται για το Νο. 1 εχθρό για τα κιλά σας (κατά τα λοιπά, χωρίς την υποστήριξή της δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί η εγκυμοσύνη).

Κατά τη διάρκεια των εννέα μηνών μεταβάλλεται όλο το μεταβολικό σας προφίλ, με αποτέλεσμα να έχετε μια μανία για πιο παρηγορητικές τροφές (κέικ, γαριδάκια, σοκολατάκια και όλα τα -άκια) που μεταφέρονται αυτόματα στις αποθήκες του λίπους.

 


"Πώς θα ελέγξω τις λιγούρες στην εγκυμοσύνη; " 

 

  • Προσπαθήστε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων.

 

  • Αδειάστε τα ντουλάπια σας από τις «ανθυγιεινές τροφές» και προμηθευτείτε όλα τις υγιεινές , (π.χ. πίτες της μαμάς, κουλουράκια με αγνό ελαιόλαδο, μπάρες δημητριακών με ξηρούς καρπούς και φρούτα).

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα μιας εγκυμοσύνης μετά τα 40;

Φυσιολογικά κιλά στην εγκυμοσύνη ανά τρίμηνο - Smilefamily.gr

"Πότε ανακοινώνουμε την εγκυμοσυνη στην δουλεια;"

Έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας στην εγκυμοσύνη: Είναι φυσιολογικό;

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved