6 πράγματα που μαθαίνει το μωρό σας, όσο βρίσκεται στην μήτρα.

6 πράγματα που μαθαίνει το μωρό σας, όσο βρίσκεται στην μήτρα.

Σύμφωνα με έρευνες, τα έμβρυα μπαίνουν στη διαδικασία της μάθησης από την ενδομήτρια περίοδο. Τι ακριβώς όμως μαθαίνει το έμβρυο όσο βρίσκεται στον ζεστό και φιλόξενο χώρο της κοιλιάς σας;

 


Ξεχωρίζει τη φωνή σας:

Πρόκειται για τον πιο δυνατό ήχο που φτάνει στα αυτιά του. Ακούγοντάς την λοιπόν συνεχώς, απομνημονεύει τόσο την ένταση όσο και τη χροιά της, οπότε μην απορήσετε όταν μετά τη γέννησή του στρέφει το κεφαλάκι του προς το μέρος σας κάθε φορά που μιλάτε.

Μπορεί λοιπόν εσείς να έχετε την πρώτη θέση στις προτιμήσεις του, όμως το μωρό σας είναι σε θέση να αναγνωρίσει και τη φωνή του μπαμπά αν στο διάστημα της εγκυμοσύνης σας την άκουγε συχνά.

 

1.Αναγνωρίζει τη μυρωδιά σας:

Έχοντας ζήσει επί 9 μήνες μέσα στο σώμα σας, το μωράκι σας γνωρίζει την προσωπική σας μυρωδιά, γι’ αυτό και μετά τη γέννησή του ηρεμεί αμέσως μόλις το πάρετε στην αγκαλιά σας.

Η οσμή του σώματός σας είναι χαρακτηριστική και αυτό αρκεί για να καταλάβει ότι είστε η μαμά του.

 

2.Αφομοιώνει το μουσικό κομμάτι που ακούγατε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας ή το παραμύθι που του διαβάζατε:

Έχει παρατηρηθεί ότι μετά τον τοκετό τα βρέφη είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τη μουσική ή τις ιστορίες με τις οποίες χαλάρωνε η μαμά τους και να ησυχάζουν.

 


3.Σας καταλαβαίνει:

ο φόβος, το άγχος, η στενοχώρια,η ένταση που βιώνετε, μεταφέρονται στο έμβρυο, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι χτύποι της καρδιάς του.

Δεν καταλαβαίνει βέβαια την αιτία που σας αναστατώνει, νιώθει όμως τα συναισθήματά σας.

Γι’ αυτό το λόγο προσπαθήστε να αποφεύγετε αγχώδεις καταστάσεις και χαλαρώστε διαβάζοντας ένα βιβλίο, ακούγοντας το αγαπημένο σας τραγούδι ή απλώς σκεπτόμενη τις όμορφες μέρες που σας περιμένουν παρέα με το μωρό σας.

 


4.Εκδηλώνει τα συναισθήματά του με πράξεις:

Τρομάζει και αναστατώνεται από δυνατούς θορύβους, με αποτέλεσμα να κινείται ανήσυχα, ενώ αντίθετα ηρεμεί όταν βρίσκεστε σε ήσυχο περιβάλλον.

 


5.Αρπάζει και καταπίνει:

Το αντανακλαστικό της αρπαγής, που αναπτύσσεται όσο το μωρό βρίσκεται ακόμη στη μήτρα, είναι σημαντικό για να παίρνει το φαγητό του λίγους μήνες μετά τον τοκετό, αλλά και για να παίζει μαζί σας (π.χ. όταν αρπάζει το δάχτυλό σας).

 

 

6.Τέλος, με το να καταπίνει το αμνιακό υγρό, εξασκείται στην αναπνοή, αφού πιέζει το διάφραγμά του.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

3 φάσεις που περνάνε οι γυναίκες στην εγκυμοσύνη λόγω των ορμονών.

4 σημαντικά ζητήματα για την περίοδο της εγκυμοσύνης

4 τρόποι να αντιμετωπίσετε την κακή διάθεση στην εγκυμοσύνη

3 Λόγοι μετάπτωσης της διάθεσης στην εγκυμοσύνη -Smilefamily.gr

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved