3 Λόγοι μετάπτωσης της διάθεσης στην εγκυμοσύνη -Smilefamily.gr

3 Λόγοι μετάπτωσης της διάθεσης στην εγκυμοσύνη -Smilefamily.gr

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι φυσιολογικό να νιώθετε μεταπτώσεις στη διάθεσή σας. Αυτό πολλές φορές συμβαίνει εξαιτίας διαφόρων συναισθημάτων που μπορεί να έχετε για το γεγονός ότι θα γίνετε γονείς και λόγω κάποιων εξωτερικών αλλαγών στην εμφάνιση σας .

 

Αυτό το σύμπτωμα εγκυμοσύνης, ταλαιπωρεί όλες τις γυναίκες. Ωστόσο, άλλες νιώθουν περισσότερο και άλλες λιγότερο άγχος και μελαγχολία.

Οι περισσότερες μέλλουσες μαμάδες βρίσκουν πως αυτές οι μεταπτώσεις στη διάθεσή τους βρίσκονται στο απόγειο περίπου την έκτη με δέκατη εβδομάδα, ηρεμούν κατά το δεύτερο τρίμηνο και έπειτα ξαναεμφανίζονται στο τέλος της εγκυμοσύνης.

 

Πιο συγκεκριμένα, κάποιοι από τους λόγους που συνδέονται με τα παραπάνω είναι:

 


Η υγεία του μωρού


Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να νιώθετε αρκετό άγχος και ανησυχία. Μπορεί τη μια στιγμή να είστε πολύ χαρούμενες στη σκέψη ότι μια μέρα θα έχετε ένα μωρό, και το ίδιο γρήγορα να αρχίσετε να αναρωτιέστε σε τι περιπέτεια έχετε μπει.

Μπορεί να ανησυχείτε για το αν θα γίνετε καλή μαμά, αν το μωρό σας θα είναι υγιές, και πώς θα επηρεαστούν τα οικονομικά της οικογένειάς σας με ένα καινούργιο μωρό.

Μπορεί επίσης να ανησυχείτε για το πώς θα επηρεαστεί και η σχέση σας με τον σύντροφό σας και τα άλλα σας παιδιά – αν θα μπορείτε να τους δώσετε την προσοχή που χρειάζονται.

 

 

Η φροντίδα του μωρού


Ακόμα και αν θέλετε πολύ αυτό το μωρό, μπορεί να υπάρξουν στιγμές που ίσως έχετε ανάμεικτα συναισθήματα για την εγκυμοσύνη σας και για αυτά που σας περιμένουν στο μέλλον.

Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, αν αναλογιστείτε ότι οι προσδοκίες που θέτουμε για τους γονείς, είναι πολύ μεγάλες, και η πίεση ξεκινάει πριν ακόμα γεννηθεί το μωρό.

Μπορεί να σκέφτεστε συνέχεια: Διαβάζω τα κατάλληλα βιβλία; Αγοράζω τα κατάλληλα προϊόντα; Θα ξέρω πώς να παρακινήσω σωστά την ανάπτυξη του παιδιού μου και να αναπτύξω την αυτοεκτίμησή του;

 

 

Οι αλλαγές στο σώμα και τα συμπτώματα


Εν τω μεταξύ, το σώμα σας αλλάζει και μπορεί να μην νιώθετε ελκυστική στα μάτια του συντρόφου σας. Μπορεί να ανησυχείτε για το βάρος που θα πάρετε, ή για το αν θα νιώθετε «χοντρή» καθώς το σώμα σας θα μεγαλώνει για να προσαρμοστεί στην εγκυμοσύνη, ενώ την ίδια στιγμή μπορεί να νιώθετε ότι δεν μπορείτε να ασκηθείτε όσο θέλετε ή όσο συνηθίζατε.


Τέλος, μπορεί να σας είναι βάρος τα σωματικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης, όπως οι καούρες, η κούραση, και η συχνή ούρηση.

Δεν είναι ασυνήθιστο να νιώθετε ότι έχετε χάσει τον έλεγχο του σώματός σας και της ζωής σας, κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης.

 

 

Όλες αυτές οι ανησυχίες μπορεί να προκαλέσουν αλλαγές στη διάθεσή σας.

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved