Προετοιμασία για το μαιευτήριο : Όσα θα χρειαστείτε πριν την γέννα!

Προετοιμασία για το μαιευτήριο : Όσα θα χρειαστείτε πριν την γέννα!

Ο πελαργός σας χτύπησε την πόρτα. Τι θα χρειαστεί να πακετάρετε για τη μεγάλη μέρα;!

 

 Έχετε ήδη μπει στις μέρες σας για να γεννήσετε. Είστε ξαπλωμένη στο κρεβάτι σας, στα μαύρα μεσάνυχτα, όταν μέσα από την κοιλιά σας, το αγέννητο μωρό σας, σας ειδοποιεί ότι «ήγγικεν η μεγάλη ώρα»! Το μωρό σας είναι πανέτοιμο να έρθει στον κόσμο. Εσείς είσαστε έτοιμες να το υποδεχτείτε;

 Η’ μήπως μέσα στον πανικό της τελευταίας στιγμής θα ψάχνετε για πιτζάμες, νυχτικά, παντόφλες και ότι άλλο είναι απαραίτητο για τη διαμονή σας στο μαιευτήριο;

Είναι συνετό να τα έχετε όλα έτοιμα για τον τοκετό σας, περίπου από την 36η εβδομάδα της κύησής σας.

Θα χρειαστείτε αρχικά να κάνετε μια λίστα με όλα όσα πιστεύετε ότι θα χρειαστείτε. Έπειτα, αρχίστε να φτιάχνετε τη βαλιτσούλα σας, τουλάχιστον από τα μέσα του 8ου μήνα, για καλό και για κακό. Άλλωστε των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν! Σωστά;

Εμείς σας παρέχουμε παρακάτω μια λίστα με διάφορα πράγματα που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα κατά τη διάρκεια του τοκετού, και μετέπειτα.

Να ελέγξετε εκ των προτέρων αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρικές συσκευές, , όταν πάτε στο νοσοκομείο – αλλιώς θα πρέπει να πάρετε μαζί σας και μπαταρίες.

 

  

Τι μπορεί να χρειαστείτε μόλις φτάσετε στο μαιευτήριο…

 

 • Ελαφριά ρόμπα. Δεν θα χρειαστείτε να πάρετε μαζί σας κάποια ζεστή ρόμπα, μιας και οι θάλαμοι του νοσοκομείου έχουν πολύ καλό κλιματισμό.

 

 • Παντόφλες, σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε κάποια βόλτα στους διαδρόμους, ώστε να επιταχύνετε την πρόοδο σε έναν αργό τοκετό. Οι παντόφλες, βέβαια, θα σας φανούν χρήσιμες και μετά τον τοκετό.

 

 • Ειδικές πάνες και σερβιέτες σε περίπτωση που έχουν σπάσει τα νερά σας και θέλετε να περπατήσετε. Επίσης, θα τις χρησιμοποιήσετε και μετά τον τοκετό.

 

 • Χοντρές κάλτσες – δεν είναι ασυνήθιστο να νιώσετε ξαφνικά ότι κρυώνετε κατά το τέλος του πρώτου σταδίου του τοκετού. Σε αυτό το στάδιο, μπορεί επίσης να θελήσετε να φορέσετε και κάτι πιο ζεστό γύρω από τους ώμους σας.

 

 • Βούρτσα και λαστιχάκια για τα μαλλιά, αν σας ενοχλούν όταν τα έχετε λυμένα.

 

 •  Κινητό ή άλλη ηλεκτρική συσκευή για μουσική μπορεί να σας κάνει πιο χαρούμενη, να σας ηρεμήσει ή ακόμα και να σας φτιάξει τη διάθεση, τις ατελείωτες ώρες αναμονής μέχρι το πέρας του τοκετού. Η επιλογή είδους είναι καθαρά δική σας!

 

 • Λάδι ή γαλάκτωμα σώματος για να σας κάνει μασάζ ο σύντροφός σας στην πλάτη, τους ώμους και τα πόδια.

 

 • Ένα σφουγγάρι ή μια μικρή πετσετούλα που θα μπορείτε να βουτάτε μέσα σε δροσερό νερό, ώστε να δροσίζετε το πρόσωπό σας όταν θα έχετε συσπάσεις… Καλή εναλλακτική ιδέα επίσης για να δροσίζετε το πρόσωπό σας, είναι το νερό σε συσκευασία σπρέι.

 

 • Μαλακτική κρέμα για τα χείλια – ενίοτε τα χείλη σας ξεραίνονται και σκάνε.

 

 • Ένα μακρύ, φαρδύ μπλουζάκι. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα δικό σας και όχι αυτά, που θα σας προσφέρει το νοσοκομείο, πάρτε κάτι απαλό, ριχτό και παλιό, γιατί μπορεί να λερωθεί. Επίσης μπορεί να χρειαστείτε ακόμα ένα καθαρό μπλουζάκι για να φορέσετε μετά τη γέννα.

 

 • Ελαφριά σνακ – φαγητό και υγρά τα οποία χωνεύονται εύκολα και βοηθούν να διατηρήσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας. Κάποια νοσοκομεία έχουν ως πολιτική να μην τρώτε τίποτα κατά τον τοκετό, αλλά πολλές γυναίκες επιλέγουν να φάνε και να πιουν κάτι σε μικρές ποσότητες. Δοκιμάστε να φάτε κουταλάκια του γλυκού μέλι ή να πιείτε τσάι με φρούτα. Πρώτα όμως, ρωτήστε το μαιευτήρα ή τη μαία σας.

 

 • Εφεδρικό πουκάμισο ή μπλουζάκι για τον σύντροφό σας – μπορεί να έχει πολύ ζέστη στο νοσοκομείο. Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να υποδεχθεί με τα καλά του ρούχα το νέο μέλος της οικογένειας!

 

 • Ένα ξεχωριστό αντικείμενο ή ένα φυλαχτό, που θα σας κάνει να συγκεντρωθείτε κατά τη διάρκεια του τοκετού. Κάποιες γυναίκες τις βοηθάει να κοιτούν κάτι, ενώ χαλαρώνουν μετά από μια συστολή. Είναι πιο ωραίο και χαλαρωτικό να κοιτάτε μια φωτογραφία, ή να κρατάτε ένα κρεμαστό, παρά μια ρωγμή στον τοίχο, ή τα φώτα στο ταβάνι!

 

 • Σημειωματάριο στο οποίο θα κάνετε μια καταγραφή του τοκετού. Θυμηθείτε να πάρετε μαζί σας και ένα στυλό. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο οργανισμός της εγκύου εκκρίνει μια ορμόνη που την βοηθάει να ξεχνάει τους πόνους του τοκετού. Έτσι, θα γράψετε όλα όσα σας συγκλόνισαν μέχρι να δείτε το μωράκι σας και να το πάρετε στην αγκαλιά σας.

 

 • φορτιστής και φωτογραφική μηχανή: Ο φορτιστής είναι απαραίτητος καθώς θα το χρησιμοποιήσετε και για τα δεκάδες τηλεφωνήματα που θα δεχθείτε αλλά και για να αποθανατίσετε τις πρώτες στιγμές του μωρού σας.  Αν το κινητό σας δεν έχει καλή ανάλυση, έχετε την εναλλακτική μιας φωτογραφικής μηχανής. Καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιήσετε φλας, μιας και μπορεί να ταράξει το μωρό σας.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved