Καισαρική τομή : τι γίνεται πριν, κατά την διάρκεια και μετά;

Καισαρική τομή : τι γίνεται πριν, κατά την διάρκεια και μετά;

genna me kaisariki genna me kaisariki

Τι είναι η καισαρική τομή;Πότε γεννάει μια έγκυος με καισαρική τομή; Τι αισθάνεσαι κατά την καισαρική;Τι συμβαίνει με τα ράμματα ; Πότε θα αναρρώσω και τι αλλάζει στη διαδικασία θηλασμού;

 

Τι είναι η καισαρική τομή;

 

Η καισαρική τομή είναι μια τεχνική τεχνητού τοκετού κατά την οποία πραγματοποιείται χειρουργική τομή στην κοιλιακή χώρα (λαπαροτομία) της εγκύου και στη μήτρα της (κολπική υστεροτομία) για να γεννηθούν ένα ή και περισσότερα μωρά.

Παλαιότερα, συνηθιζόταν ο μαιευτήρας να καταφεύγει σε αυτή την έσχατη λύση στην περίπτωση που κατά το φυσιολογικό τοκετό παρουσιαζόταν κάποιος κίνδυνος για την υγεία και τη ζωή της εγκύου ή του κυοφορούμενου.

Ωστόσο, στις μέρες μας πολλές γυναίκες αποφασίζουν να γεννήσουν με καισαρική τομή, ακόμα και αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος για να μη γεννήσουν φυσιολογικά, με συνηθέστερη δικαιολογία την αποφυγή του πολύωρου πόνου κατά τον τοκετό.

 

 

Πότε γεννάει μια έγκυος με καισαρική τομή;

Όταν μια έγκυος επιλέξει να γεννήσει με καισαρική τομή, οι μαιευτήρες, συνήθως, προτείνουν να πραγματοποιείται περίπου δέκα μέρες πριν την ολοκλήρωση των 9 μηνών κύησης, ανάλογα με το βάρος του μωρού.   

 

 

Τι συμβαίνει κατά την καισαρική τομή;

Σε μια διαδικασία καισαρικής τομής, παρίστανται ο χειρουργός (μαιευτήρας) και ο βοηθός του, ο αναισθησιολόγος και ο βοηθός του, η νοσοκόμα χειρουργείου, δύο επιπλέον νοσοκόμες ή μαίες και ένας παιδίατρος.

Ο σύντροφός σας δεν μπορεί να παρευρεθεί κατά το τελικό στάδιο επέμβασης.Μια τομή περίπου 20 εκατοστών γίνεται κατά μήκος της κάτω κοιλίας.

Το μωρό έρχεται στον κόσμο από την τομή στη μήτρα. Η μήτρα ανοίγει εύκολα και σε λίγα μόνο λεπτά το μωρό γεννιέται.

 

 

Καισαρική τομή και ράμματα :

Αφού αφαιρείται και ο πλακούντας, ο μαιευτήρας ράβει την τομή. Χρησιμοποιούνται ράμματα διαλυόμενα ή ειδικοί συνδετήρες για το κλείσιμο της τομής. Από την αρχή μέχρι το τέλος της, μια καισαρική -χωρίς εκδήλωση περιπλοκών- διαρκεί μεταξύ 20 και 30 λεπτών.

 

 

 

καισαρική τομή και επισκληρίδιος αναισθησία :

 

Οι περισσότεροι αναισθησιολόγοι εφαρμόζουν επισκληρίδιο αναισθησία μέσω μιας λεπτής βελόνας στο μέσο της σπονδυλικής στήλης.

 

Τι θα αισθανθώ κατά την καισαρική;

Θα αισθανθείτε κάποια πίεση κατά την Καισαρική αλλά όχι πόνο. Θα αισθανθείτε κανονικά τις κινήσεις του μωρού κατά την έξοδό του, ίσως και την αφαίρεση του πλακούντα, αλλά δεν θα πονάτε.

Σε κάποιες περιπτώσεις, ωστόσο, συμβουλεύεται η χρήση γενικής αναισθησίας. Σε αυτήν την περίπτωση, είσαστε προσωρινά αναίσθητη.

 

 

Και μετά την καισαρική;

Καισαρική τομή και ανάρρωση:

Οι περισσότερες γυναίκες σηκώνονται μέσα στις πρώτες 24 ώρες μετά την υποβολή τους σε καισαρική τομή.

Ο πόνος από την  τομή καταπολεμάται επιτυχώς με τη χορήγηση κατάλληλων αναλγητικών χαπιών.

Μάλιστα, στην περίπτωση που έχει γίνει επισκληρίδιος αναισθησία, τότε συνεχίζεται μερικώς η  έγχυσή της για τη μείωση του πόνου.

Οι πιο πολλές μαμάδες φεύγουν από το μαιευτήριο 4 με 5 μέρες μετά τον τοκετό.

 

 

καισαρική τομή και θηλασμός

Η καισαρική τομή δεν εμποδίζει τη μητέρα να θηλάσει το μωρό της. Οι μελλοντικές κυήσεις μπορούν επίσης να καταλήξουν σε καισαρική τομή, εάν και εφόσον συντρέχουν οι ίδιοι λόγοι που οδήγησαν και στην πρώτη καισαρική τομή.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

 

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved