Ξεχασμένα παιδιά στα νοσοκομεία Παίδων, μέχρι και 10 χρόνια

Ξεχασμένα παιδιά στα νοσοκομεία Παίδων, μέχρι και 10 χρόνια

Ξεχασμένα παιδιά στα νοσοκομεία Παίδων, μέχρι και 10 χρόνια


Μεγάλος αριθμός παιδιών έχουν εγκαταλειφθεί και φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».


Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου παίδων "Η Αγία Σοφία", για παιδιά που αναγκάζονται να παραμένουν για χρόνια μέσα στα νοσοκομεία.


Τουλάχιστον 65 υγιή παιδιά ηλικίας από μηνών έως 14 ετών διαμένουν στα νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας (από τα οποία κάποια βρίσκονται στο Νοσοκομείο έως και 10 χρόνια) εξαιτίας έλλειψης κατάλληλων δομών φιλοξενίας, του κενού που υπάρχει στον υφιστάμενο νόμο και της έλλειψης προόδου στο ζήτημα της αναδοχής, όπως δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία", Δημοσθένης Κωνσταντόπουλος.

 

Όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντόπουλος, αυτή τη στιγμή στο Αγία Σοφία, βρίσκονται 40 παιδιά, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός αυτός έφτανε τα 55.

Επίσης σύμφωνα με την Ομοσπονδία πολλά από τα παιδιά εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά, επιθετικότητα προς το προσωπικό καθώς και επιθετικότητα σε άλλα νοσηλευόμενα παιδιά.

Δρουν ως συμμορίες κλέβοντας συνοδούς και προσωπικό.

 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε οι χώροι και τα κρεβάτια δεν επαρκούν και είναι κρίμα να μετατρέπεται το Παίδων Αγία Σοφία σε «αποθήκη ψυχών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μακροχρόνια παραμονή παιδιών σε χώρους που κανονικά προβλέπονται για νοσηλεία και όχι για φιλοξενία οδηγεί σε αρνητικές επιδράσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών, πολλά από τα οποία, εγκαταλείφθηκαν από τους γονείς και εγκαταλείπονται και από την ίδια την κοινωνία!

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved