Τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης και οι αιτήσεις

Τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης και οι αιτήσεις

Τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης και οι αιτήσεις

 

Σύμφωνα με την αρμόδια υφυπουργό, Κατερίνα Παπανάτσιου, το ποσό που  θα διατεθεί για το επίδομα θέρμανσης είναι 15 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα προέρχονται από τον συνολικό προϋπολογισμού  που θα διατεθούν από το κοινωνικό μέρισμα.

 

Όσοι  πήραν την επιδότηση πετρελαίου το 2017 θα πάρουν και  φέτος  συμπληρωματικό ποσό.

 Το επίδομα θέρμανσης φέτος θα είναι αυξημένο στην Α΄ Ζώνη, ενώ στις υπόλοιπες λιγότερο, επειδή στην Α΄ Ζώνη, δηλαδή τις  πιο βόρειες και  ορεινές περιοχές, είναι πιο μεγάλες οι ανάγκες λόγω του κρύου.

Το ποσό του επιδόματος  θα κατατεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι το τέλος του χρόνου.

Επίσης οι πολίτες μπορούν να συνδεθούν  στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕaade.gr, ώστε  να κάνουν την  αίτηση για το επίδομα με βάση την κατανάλωση για την επόμενη χρονιά και θα πάρουν την επιδότηση , σε δύο δόσεις, όπου η πρώτη θα γίνει έως  31/1 και η δεύτερη έως 30/6 για αυτούς που παίρνουν κάθε χρόνο ή από φέτος αν είναι νέοι δικαιούχοι.

Φέτος  θα έχουν περισσότεροι δήμοι τα προνόμια που έχουν οι ορεινή  Δήμοι.  

Έτσι  αν σε κάποια ζώνη (από τις τέσσερις) υπάρχει δήμος που είναι ορεινός, θα μεταφερθεί στην παραπάνω ζώνη, όπου η επιδότηση είναι μεγαλύτερη πλέον  με τον «Κλεισθένη Ι» και τις αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στους ορεινούς Δήμους σε σχέση με τον «Καλλικράτη»

 
Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved