Συγκίνηση από την αλληλεγγύη του κόσμου για το κοριτσάκι που διάβαζε στον δρόμο επειδή δεν είχε ρεύμα στο σπίτι

Συγκίνηση από την αλληλεγγύη του κόσμου για το κοριτσάκι που διάβαζε στον δρόμο επειδή δεν είχε ρεύμα στο σπίτι

Ένθερμη υποστήριξη και συμπαράσταση έδειξε ο κόσμος σε μία άπορη οικογένεια από την Αγριά Βόλου, που είχε μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι και η κόρη της, η οποία πηγαίνει Λύκειο, αναγκάζονταν να κάθεται έξω στο πεζοδρόμιο , κάτω από το φως της δημόσιας λάμπας για να βλέπει ώστε να διαβάζει τα μαθήματά της.


Ο πρώην Αντιδήμαρχος, Χαράλαμπος Ζάχος, όντας αυτόπτης μάρτυρας του σκηνικού, σοκαρίστηκε με την εικόνα ενός ανήλικου παιδιού να διαβάζει στο πεζοδρόμιο υπό το φως ενός στύλου και έκανε καταγγελία στις κοινωνικές υπηρεσίες.

Η σοκαριστική αυτή ιστορία έγινε πρώτο θέμα στην τοπική εφημερίδα “Θεσσαλία” και πλήθος ανθρώπων ακόμα και Έλληνες του εξωτερικού ευαισθητοποιήθηκαν και προθυμοποιήθηκαν άμεσα να συνδράμουν για την οικογένεια, η οποία έχει και άλλα δύο κοριτσάκια , μία μαθήτρια γυμνασίου και η άλλη λυκείου. 

Εν τέλει το ρεύμα στο σπίτι της οικογένειας, επανασυνδέθηκε χάρις τα χρήματα που μαζεύτηκαν από δωρεές.

Επισης, παρέμβαση έγινε και από το Υπουργείο Εργασίας, διαμέσου του γραφείου της κ. Φωτίου, που κινητοποίησε τις διαδικασίες για να λάβει η οικογένεια όλα τα επιδόματα και τις προνομιακές παροχές που μπορεί να δικαιούται, αλλά δεν έχει υλοποιήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για να τα λάβει .

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved