Στο Νοσοκομείο Αττικόν χειρουργήθηκε έμβρυο μέσα στη μήτρα

Στο Νοσοκομείο Αττικόν χειρουργήθηκε έμβρυο μέσα στη μήτρα

Μια ιδιαίτερα πρωτοποριακή επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε έμβρυο με σοβαρού βαθμού συγγενή διαφραγματοκήλη για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την ομάδα ενδομητρίων επεμβάσεων της Γ' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

Η ενδομήτρια επέμβαση έγινε στις 15 Ιουνίου, υπό την επίβλεψη της διευθύντριας της Κλινικής, καθηγήτριας Σοφίας Καλανταρίδου. Την επέμβαση πραγματοποίησε επιτυχώς, υπό ενδοσκοπική και υπερηχογραφική καθοδήγηση, ο υπεύθυνος της Μονάδας Εμβρυομητρικής Ιατρικής και Θεραπείας Εμβρύου «Κύπρος Νικολαϊδης» στο «Αττικόν», Γεώργιος Παπαϊωάννου, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο της Μονάδας Θεραπείας Εμβρύου στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Μιλάνου, αναπληρωτή καθηγητή Εμβρυομητρικής Ιατρικής Nicola Persico και την επιμελήτρια της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Μιλάνου Isabella Fabietti.

Η επέμβαση σχεδιάστηκε με την καθοδήγηση του διεθνούς φήμης καθηγητή Εμβρυικής Ιατρικής στο King's College Hospital του Λονδίνου, Κύπρου Νικολαϊδη, ο οποίος εκτίμησε προσωπικά την ασθενή κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο στις 31 Μαϊου.

 
 
 Η μετεγχειρητική πορεία της μητέρας και του εμβρύου είναι αρκετά καλή και το έμβρυο φαίνεται να ανταποκρίνεται θετικά στη θεραπεία. Βέβαια είναι απαραίτητη η διαρκής παρακολούθηση της εγκύου καθώς η κατάσταση είναι κρίσιμη μέχρι τον τοκετό.
 
 
 
 
 
 
Πηγή : News247
Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved