Σοκαρισμένη η κοινότητα στα Χανιά για σωματική επίθεση που δέχθηκε Λυκειάρχης από γονεά μαθητή - Διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις

Σοκαρισμένη η κοινότητα στα Χανιά για σωματική επίθεση που δέχθηκε Λυκειάρχης από γονεά μαθητή - Διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε σχολικό συγκρότημα του δήμου Χανίων σήμερα το πρωί, όταν ο Διευθυντής του 4ου Λυκείου έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από πατέρα μαθητή.

Όλα άρχισαν όταν ένας μαθητής του Λυκείου διαπληκτίστηκε με ένα παιδί του Γυμνασίου.

Λόγω της έντασης και έκτασης που πήρε το θέμα, ενημερώθηκε ο πατέρας του μαθητή του Λυκείου και του ζητήθηκε να πάει στο σχολείο.

Πιο αναλυτικά ο μαθητής συμμετείχε σε δύο (!) περιπτώσεις παραβατικής συμπεριφοράς και άσκησης βίας χθες Πέμπτη, με αποτέλεσμα το σχολείο με πρωτοβουλία του διευθυντή, να καλέσουν άμεσα τον γονέα του για να τον ενημερώσουν για το ότι συνέβη και την ποινή που θα πρέπει αν επιβάλλουν στο παιδί για παραδειγματισμό .

Ο πατέρας του μαθητή έφτασε στο σχολείο για να ενημερωθεί σχετικά με κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς τα οποία είχε επιδείξει ο γιος του και προέβη σε επίθεση και ξυλοδαρμό του λυκειάρχη και έπειτα εξαφανίστηκε. Ο λυκειάρχης προέβη σε μήνυση για σωματική βλάβη, ακολούθησε η αυτόφωρη διαδικασία με την σύλληψη του γονέα και θα μεταφερθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Οι καθηγητες του σχολείου ανέφεραν ότι ακούστηκαν φωνές και φασαρία, άνοιξαν την πόρτα του γραφείου και αντίκρισαν τον διευθυντή κάτω από το γραφείο του και τον πατέρα από πάνω να τον χτυπά.

 

Το 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το αποτρόπαιο περιστατικό:


“Ο Σύλλογος διδασκόντων του 4ου Γ.Ε.Λ. Χανίων παρουσία του προέδρου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας ομόθυμα καταγγέλλει το σημερινό απαράδεκτο περιστατικό επίθεσης και προπηλακισμού γονέα σε βάρος του Διευθυντή του σχολείου μας, παρουσία του παιδιού του.

Τέτοια φαινόμενα τραμπουκισμού δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας και εκφοβισμού, τα οποία υπονομεύουν την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα τόσο των διδασκόντων όσο και των μαθητών μας.”

Τον ξυλοδαρμό Λυκειάρχη του 4ου ΓΕΛ Χανίων καταδικάζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ του νομού Χανίων και καλεί σε συγκέντρωση στα δικαστήρια σήμερα Δευτέρα 17/12 στις 11:30πμ.

 

 

Η ανακοίνωση που έστειλε στο alfavita.gr:

"Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Χανίων - ΘΕΜΑ : ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ "

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση και τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου λυκειάρχη του 4ου ΓΕΛ Χανίων από δήθεν αγανακτισμένο γονέα, με πρόσχημα την επίπληξη που δέχτηκε το παιδί του, εξαιτίας της συμπεριφοράς του στο σχολείο.

Ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία του στη δίκη που θα γίνει τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου.

Συμπεριφορές που παρακάμπτουν τη σχολική ζωή και καταφεύγουν σε «λύσεις» επίδειξης προσωπικού τσαμπουκά είτε καταλήγουν σε χειροδικία είτε όχι, αν και γίνονται στο όνομα της ατομικής «προστασίας» των παιδιών, προσφέρουν το χειρότερο παράδειγμα στα ίδια τα παιδιά που υποτίθεται ότι «προστατεύουν».

Η αλητεία και ο τραμπουκισμός, δεν έχουν καμία απολύτως θέση μέσα στο σχολείο, ιδιαίτερα όταν στρέφονται ενάντια σε αυτούς, που με προσωπικό κόπο και πόνο, κρατούν όρθιο ότι έχει απομείνει στη δημόσια εκπαίδευση.

Τέτοιου είδους αθλιότητες είναι το υποπροϊόν των πολιτικών διάλυσης της δημόσιας παιδείας από την κυβέρνηση.

Είναι αποτέλεσμα της διαρκούς στοχοποίησης των εκπαιδευτικών απ’ όσους επιχειρούν εδώ και πολλά χρόνια να φοβίσουν τους εκπαιδευτικούς, πότε με το φόβο της απόλυσης και πότε με το φόβο της αξιολόγησης.

Καλούμε σε συγκέντρωση συμπαράστασης στο συνάδελφο στα δικαστήρια την Δευτέρα 17/12 στις 11:30πμ. Για τη συμμετοχή των συναδέλφων πραγματοποιούμε διευκολυντική στάση εργασίας από τις ώρες 11πμ-2μμ.

Για το Δ.Σ.

O Πρόεδρος, Σεραφείμ Ρίζος

Ο Γενικός Γραμματέας, Ζορμπάς Αχιλλέας»

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved