5 Σημάδια που σας προειδοποιούν ότι έχετε πολύ άγχος

5 Σημάδια που σας προειδοποιούν ότι έχετε πολύ άγχος

Το άγχος ή αλλιώς το «στρες» είναι μια κατάσταση η οποία εκδηλώνεται στο σώμα μας, με κάποια σημάδια.


Όταν είμαστε νευρικοί, τρώμε τα νύχια μας, νιώθουμε κάποιο σφίξιμο, πονοκέφαλο, έχουμε κάποιες υπερβολικές αντιδράσεις, όλα αυτά τα συμπτώματα έντονου στρες εκδηλώνονται σε 4 μέρη σύμφωνα με τους ψυχολόγους-ψυχιάτρους: στα συναισθήματα, στην συμπεριφορά, τις σκέψεις και τέλος στο σώμα μας.


Σύμφωνα με τους επιστήμονες, όταν το άγχος φτάσει στο σημείο να δείχνει σημάδια στο σώμα μας, σημαίνει ότι έχει πάψει να είναι «εποικοδομητικό» και οι αντιδράσεις αυτές δείχνουν ότι έχουμε κυριευθεί από έντονο άγχος και το σώμα μας «ξεσπάει» διότι δεν αντέχει άλλο.

Πρέπει να το διαχειριστούμε ώριμα και με σωστο τρόπο ώστε να μην θέσουμε την ψυχική αλλά και σωματική μας υγεία σε μελλοντικό κίνδυνο.

Πιο συγκεκριμένα, αν παρατηρηθεί ότι έχουμε τριχόπτωση, εκτός του ότι συνδέεται με χαμηλά επίπεδα σιδήρου, πολλές φορές αποτελεί και σημάδι έντονου άγχους.

 

Οι τρεις τύποι τριχόπτωσης, οι οποίοι είναι :

  • η γυροειδή,

 

  • η τελογενή

 

  • και η τριχοτιλλομανία

αποτελούν ενδείξεις στρες.

 

Μάλιστα η τριχοτιλλομανία είναι η επιθυμία να τραβάμε τα μαλλιά μας, τα φρύδια μας και γενικώς τις τρίχες μας.

 

-Μια άλλη περίπτωση έντονου άγχους αποτελεί όταν κάνουμε εμετούς. Το άγχος επηρεάζει την λειτουργία το στομαχιού, με συμτώματα όπως γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και ναυτία.Αυτό συμβαίνει γιατί όταν είμαστε σε μια τέτοια κατάσταση το στομάχι εκκρίνει μεγαλύτερη ποσότητα οξέων από το φυσιολογικό και μας προκαλεί δυσάρεστα συναισθήματα. Όλα τα παραπάνω, ισχύουν όταν δεν υπάρχει ιστορικό, ούτε πρόβλημα στη διατροφή και δεν συντρέχει λόγος για ζαλάδα.


-Μια επιπλέον εκδήλωση του έντονου είναι η αιμορραγία στην μύτη μας. Σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας που παρουσιάστηκε το 2001 στην Βρετανία, τονίζεται πως η ρινοραγγία συσχετίζεται με την αύξηση της αιμοστατικής πίεσης η οποία προκαλείται από το έντονο άγχος.

 


-Επίσης όταν ξεχνάμε πράγματα. Όταν διακατεχόμαστε από έντονο και μακροχρόνιο άγχος , ο ιππόκαμπος του εγκεφάλου, δηλαδή το μέρος του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για την κωδικοποίηση της μακροπρόθεσμης μνήμης του ανθρώπου., ατροφεί.Αυτό συμβαίνει γιατί, όταν ο ιππόκαμπος παράγει πλεονάζοντα επίπεδα κορτιζόλης, τα οποία φθείρουν τους νευρώνες του .


-Τέλος όταν αρρωσταίνουμε συχνά, δηλαδή το ανίσχυρο ανοσοποιητικό αποτελεί και αυτό μια ένδειξη έντονου άγχους, διότι ελευθερώνει ορμόνες, τις κατεχολέμινες, οι οποίες δρουν αρνητικά στα λευκά αιμοσφαίρια και δημιουργούν επιπλοκές. Μια λύση σε αυτήν την περίπτωση αποτελεί η και έντονη γυμναστική η όσο τον δυνατόν πιο συχνά για εκτόνωση, χαλάρωση του οργανισμού και απελευθέρωση ενδορφίνων που επιδρούν θετικά στον οργανισμό.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

3 τύποι τελειομανίας που θα σας καταστρέψουν την ζωή

Ακαταστασία παιδιού και ψυχολογία : Πως να την διαχειριστείτε;

Ο σύντροφός μου δεν θέλει άλλο παιδί: Τι να κάνω;

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved