Σε έξαρση η γρίπη μέχρι τέλος Μαρτίου - 50.000 νέα εμβόλια παραγγέλθηκαν

Σε έξαρση η γρίπη μέχρι τέλος Μαρτίου - 50.000 νέα εμβόλια παραγγέλθηκαν

Έντονη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των νοσοκομείων και των γιατρών, εξαιτίας της γρίπης αυτήν την εποχή , που παρουσιάζει έξαρση, προεξάρχοντος του επικίνδυνου στελέχους Η1Ν1.

Τις τελευταίες μέρες μόνο , 21 άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τη ζωή λόγω επιπλοκών του ιού της γρίπης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο αριθμός των νεκρών να φτάσει τους 39, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών που δεν είχαν εμβολιαστεί.

Βέβαια είναι πολύ μεγαλύτερος ο αριθμός των κρουσμάτων απο τη γρίπη Η1Ν1, που παρουσιάζεται σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε οδηγίες για τα σχολεία ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση της νόσου.

Έχει πραγματοποιηθεί παραγγελία 50.000 εμβολίων, που προβλέπεται να έχουν έρθει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας για να δοθούν εκεί που υπάρχουν ανάγκες και να υπάρξουν νέοι εμβολιασμοί, διότι η γρίπη θα βρίσκεται σε έξαρση έως το τέλος Μαρτίου.

Όπως ανέφερε,ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κωνσταντίνος Κουβάρης, αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν εμβόλια.

Οι εμβολιασμοί κανονικά γίνονται από τον Οκτώβρη έως και τον Νοέμβρη έτσι ώστε ο κόσμος να προετοιμαστεί, διότι αν κάνει κάποιος σήμερα το εμβόλιο, για να δημιουργήσει τα κατάλληλα αντισώματα θέλει από 15 ως 20 μέρες.

Αυτό σημαίνει ότι και τώρα να εμβολιαστεί κάποιος, υπάρχει πιθανότητα να προσβληθεί.

Καταλήγοντας πως σε αυτή τη χώρα πρέπει να υπάρξει πρόληψη επιτέλους.

Τόνισε πως , πόσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου να συμβουλεύονται τον γιατρό τους και αν τα συμπτώματα γίνουν εμφανή να πάνε αμέσως σε νοσοκομείο.

Επίσης επισήμανε ότι πρέπει να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, δηλαδή αν κάποιος νιώσει αδιαθεσία να μείνει στο σπίτι του και τα παιδιά με γρίπη ας μην πηγαίνουν αμέσως (μόλις πέσει ο πυρετός) στο σχολείο ή τον παιδικό σταθμό.

Θα πρέπει να περάσουν δύο με τρία 24ωρα προτού επιστρέψουν στο σχολείο.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και συνεργάτης ΚΕΕΛΠΝΟ, ανέφερε ότι η γρίπη μπορεί να σκοτώσει ακόμα κι κάποιον νέο και υγιές άτομο.

Κάθε χρόνο προσβάλει το 5% με 15% του πληθυσμού της χώρας όλων των ηλικιών και στην Ευρώπη, περίπου 40.000 άνθρωποι πεθαίνουν.

Στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού κατατάσσονται οι εξής : άτομα άνω των 60, άνθρωποι με καρκίνο ή πνευμονοπάθεια, παχύσαρκοι και έγκυες.

 

 

 

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved