Σάλος με την δήλωση Κινέζου επιστήμονα: "Εγώ δημιούργησα τα πρώτα γενετικώς τροποποιημένα μωρά"

Σάλος με την δήλωση Κινέζου επιστήμονα: "Εγώ δημιούργησα τα πρώτα γενετικώς τροποποιημένα μωρά"

Ένας επιστήμονας κινεζικής καταγωγής,  μιλώντας για την εργασία του στη Διάσκεψη Τροποποίησης Ανθρώπινου Γονιδιώματος, δήλωσε ότι δημιούργησε τα πρώτα μωρά που γεννήθηκαν με τη μέθοδο της γενετικής τροποποίησης και πως σκοπεύει να την χρησιμοποιήσει και σε άλλες περιπτώσεις.

Μάλιστα,σε διάσκεψη που ήταν ομιλητής, δήλωσε πως είναι πολύ υπερήφανος που κατάφερε και άλλαξε το γένωμα δύο δίδυμων κοριτσιών, της Λούλου και Νάνα, για να μην προσβληθούν απο έιτσ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, 8 ζευγάρια , των οποίων οι σύζυγοι είχαν προσβληθεί με τον υιό του aids, έδωσαν την συγκατάθεση τους για το ερευνητικό του πρόγραμμα.

Σύμφωνα με αυτό, έχει πραγματωθεί σχέδιο για τον έλεγχο και την παρακολούθηση των γενετικά τροποποιημένων μωρών σε βάθος 18ετίας.

 

O ίδιος, έκανε λόγο για την μελέτη του στις αρχές, η οποία όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Παρ' όλ' αυτά πλήθος επιστημόνων επιπλήξαν αυτή την εξέλιξη , καθώς η μέθοδος της γενετικής τροποποίησης είναι απαγορευμένη σε πολλά κράτη, στα οποία περιλαμβάνεται και η Κίνα.

Θέση στο όλο θέμα, έλαβε και το Νότιο Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας στην Σέντζεν, όπου εργαζόταν ο εν λόγω καθηγητής, ανακοινώνοντας πως η διεξαγωγή ερευνητικής μελέτης εκ μέρους του καθηγητή, έγινε εν αγνοία του πανεπιστημίου και πως το θέμα θα λάβει περαιτέρω διερεύνησης.

 

Ο καθηγητής Χε τέθηκε άμεσα σε άδεια άνευ αποδοχών.

 

Η επιστημονική κοινότητα ανησυχεί ότι η οποιαδήποτε είδους παρέμβαση στο γένωμα ενός εμβρύου, μπορεί να έχει επιπτώσεις όχι μόνο στο άτομο, αλλά και στις επόμενες γενιές που θα κληρονομήσουν το ίδιο γονιδίωμα.

Θα πρέπει να τονιστεί, πως το εν λόγω περιστατικό έχει προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή στον επιστημονικό χώρο, με τους επιστήμονες να είναι κατηγορηματικοί σχετικά με την μη υιοθέτηση αυτής της μεθόδου.

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved