Ρουμανία: Σάλος έχει ξεσπάσει για τη δολοφονία 15χρονης που κάλεσε στο 112 αλλά οι αρχές αντέδρασαν 19 ώρες μετά

Ρουμανία: Σάλος έχει ξεσπάσει για τη δολοφονία 15χρονης που κάλεσε στο 112 αλλά οι αρχές αντέδρασαν 19 ώρες μετά

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ρουμανίας και δύο αξιωματούχοι της περιφέρειας Ολτ αποπέμφθηκαν την Παρασκευή έπειτα από την ολιγωρία που έδειξαν οι αρχές οι οποίες χρειάστηκαν 19 ώρες για να απαντήσουν στα τηλεφωνήματα στον αριθμό έκτακτου ανάγκης  112 που αφορούσε μια υπόθεση απαγωγής  15χρονης, η οποία στο διάστημα αυτό δολοφονήθηκε από τον απαγωγέα της.


Την αποπομπή του αρχηγού της ρουμανικής αστυνομίας Ίοαν Μπούντα, του νομάρχη του Ολτ, Πέτρε Νάκσου και του αρχηγού της αστυνομίας της περιφέρειας αυτής, Κριστιάν Βοϊκολέσου ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νικολάε Μόγκα.

 
Η 15χρονη είχε τηλεφωνήσει τρεις φορές στο 112 το πρωί της Πέμπτης ζητώντας βοήθεια με την αστυνομία να αναφέρει ότι εισέβαλε στο σπίτι του απαγωγέα της 19 ώρες μετά.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο λόγος που εισέβαλε στο σπίτι στο οποίο κρατούνταν η έφηβη με 19 ώρες καθυστέρηση ήταν επειδή δυσκολευόταν να εντοπίσει την πηγή της κλήσης αλλά και να εξασφαλίσει ένταλμα έρευνας για το σπίτι του 65χρονου μηχανικού Γκερόργκε Ντίνκα.
«Ο λόγος για τον οποίο (οι αρχές) περίμεναν…πρέπει να αποσαφηνιστεί», δήλωσε ο προσωρινός γενικός εισαγγελέας Μπογκτάν Λίκου στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Antena3. «Ένα κορίτσι, το οποίο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα μπορούσε να σωθεί, πέθανε».

Η υπόθεση προκάλεσε οργή και εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν αργά την Παρασκευή για να διαδηλώσουν οργισμένοι  έξω από το σπίτι του υπόπτου. Ο πρόεδρος και η πρωθυπουργός της Ρουμανίας ζήτησαν να διερευνηθούν οι χειρισμοί της αστυνομίας και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Στο σπίτι του υπόπτου η αστυνομία βρήκε μέσα σε ένα βαρέλι δύο ανθρώπινα πτώματα και κοσμήματα. Οι αρχές εκτιμούν ότι τα πτώματα είναι του 15χρονου κοριτσιού και μιας 18χρονης από ένα γειτονικό χωριό, που είχε αναφερθεί ως αγνοούμενη τον Απρίλιο. Ιατροδικαστές εργάζονται για να ταυτοποιήσουν τα πτώματα.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων
 
Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved