Πατροκτόνος Ζακύνθου: "Θυσιάστηκε για να σώσει την οικογένειά του"

Πατροκτόνος Ζακύνθου: "Θυσιάστηκε για να σώσει την οικογένειά του"

Συγκλόνισε η μητέρα του πατροκτόνου της Ζακύνθου, του 27χρονου Αλέξη, στην κατάθεση της στο δικαστήριο της Πάτρας. Φανερά συγκινημένη με δάκρυα στα μάτια, μίλησε για τον εφιάλτη που ζούσε η ίδια και τα παιδιά της, υπό την σκιά του πρώην συζύγου της ενώ ο 27χρονος ξέσπασε σε λυγμούς.

Έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς και φίλοι του 27χρονου Αλέξη και φώναζαν «αθώος». «Είμαστε δίπλα σου αγάπη μου», είπε η μητέρα του 27χρονου.

Η κυρία Μαρία, μητέρα του 27χρονου, κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στο δικαστήριο.

Με έντονα τα δάκρυα στα μάτια ανέφερε

«Ο γιος μου θυσιάστηκε για να σώσει την οικογένειά του από έναν πατέρα δυνάστη»,

«Κάθε φορά που ήθελα να φύγω μου έβαζε το τουφέκι στο πρόσωπο και με απειλούσε. Ο Αλέξης μου έλεγε “μαμά πρέπει να κάνουμε κάτι γι αυτά τα παιδιά (τα ανήλικα). Είμαστε συνένοχοι”», είπε η κυρία Μαρία ενώπιον του δικαστηρίου.

Από την πλευρά της η αδερφή του 27χρονου κατέθεσε πως «το θύμα κακοποιούσε και εμένα και τον Αλέξη. Μάλιστα του είχε ζητήσει να του βρει γυναίκα και αν δεν έβρισκε να του πάει εμένα».

Η γυναίκα δήλωσε πως πρέπει να δικαιωθεί ο γιος της αφού όλα αυτά αναγκάστηκε να τα κάνει για να σώσει τα μικρά του αδέρφια.

Η κακοποίηση των παιδιών φαίνεται πως ήταν κοινό μυστικό στην κοινωνία της Ζακύνθου. Είχαν γίνει δύο ανώνυμες καταγγελίες στο Χαμόγελο του Παιδιού από το 2010 ενώ η κοινωνική λειτουργός κατέθεσε πως δεν είχε πάρει ποτέ καμία.

Κατά την έναρξη της δίκης η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη , μέχρι και οι αστυνομικοί ξέσπασαν σε δάκρυα, στη θέα της κυρίας Μαρίας να αγκαλιάζει τον Αλέξη μέσα στο δικαστήριο.

Πρώτος είχε καταθέσει ο θείος του 27χρονου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το θύμα θεωρούσε πως ο νεαρός δεν ήταν βιολογικό του παιδί.

«Δεν ήθελα να σκοτώσω τον πατέρα μου σε καμία περίπτωση, τον άνθρωπο που με έφερε στη ζωή. Έχω υποφέρει όμως πάρα πολύ», είχε πει ο νεαρός.

Υπενθυμίζεται πως ο 27χρονος Αλέξης έχει ομολογήσει πως πυροβόλησε και σκότωσε τον 70χρονο πατέρα του στις Βολίμες Ζακύνθου τον Μάιο του 2018. Σύμφωνα με τη μητέρα του 26χρονου και τα όσα ομολόγησε ο ίδιος, ο 70χρονος κακοποιούσε σεξουαλικά και σωματικά τον ίδιο, την ετεροθαλή αδερφή του και τη μητέρα του.

 

 

 

 

Πηγή : Reader

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved