Μια μαμά έσωσε τον γιο από πιθανή θανατηφόρα σήψη αναγνωρίζοντας αυτό το σημάδι μόλυνσης

Μια μαμά έσωσε τον γιο από πιθανή θανατηφόρα σήψη αναγνωρίζοντας αυτό το σημάδι μόλυνσης

Μια μαμά στο Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε  να πάει τον γιο της  στο νοσοκομείο 2 μέρες  αφότου έπεσε  και τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο ζωολογικό κήπο - και αποδείχθηκε η σωστή κίνηση.

Σε μια δημοσίευση στο Facebook που εει γίνει viral, η Αλεξάνδρα Ράντι, μαμά ενός οκτώχρονου αγοριού στο Ηνωμένο Βασίλειο, μοιράζεται μια ιστορία για το πώς ανακάλυψε ότι ο γιο της  έχει σήψη, μια κατάσταση που απειλεί τη ζωή μέσω μιας πληγής στο χέρι του.

"Πριν από μια εβδομάδα το παιδί μου έπεσε στο ζωολογικό κήπο", έγραψε στο Facebook. "Ήταν σαν ένα απλό χτύπημα  και μόλις φτάσαμε στο σπίτι το καθάρισα". Η Αλεξάνδρα είπε επίσης ότι εξασφάλισε ότι ο γιος της θα συνεχίσει να φροντίζει την πληγή ακόμα και μετά τον τραυματισμό, πλένοντας τα χέρια του - ακόμη και την μέρα που στο σχολείο είχαν μέρα σκαψίματος.
"Τα τραύματα δεν έμοιαζαν μολυσμένα - όμως έμοιαζαν μεγαλύτερα, γι 'αυτό  ανησύχησα", έγραψε. 
"Χθες στο δρόμο προς την παραλία μου έδειξε το χέρι του, δεν ήμουν ευχαριστημένη καθώς παρατήρησα μια κόκκινη γραμμή  στη φλέβα του, έπειτα έλεγξα τον αγκώνα του - το ίδιο. Αυτό το κόκκινο εξάνθημα πυροδότησε την ιδέα της να φέρει τον γιο της στο νοσοκομείο στα επείγοντα περιστατικά.

"Όταν ο γιατρός το είδε με επαίνεσε που το αναγνώρισα  και τον έφερα άμεσα, αυτό είναι δηλητηρίαση αίματος / σηψαιμία, δεν είναι κάτι που μπορείτε να« αφήσετε »μέχρι τη Δευτέρα όταν οι γιατροί είναι πίσω στο γραφείο», είπε .

Σηψαιμία :  Η σηψαιμία είναι η ακραία αντίδραση του οργανισμού σε λοίμωξη και είναι μια απειλητική κατάσταση κατά την  οποία ο οργανισμός βλάπτει πραγματικά τους ιστούς και τα όργανα του. Βασικά, δεν είναι αστείο. Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι παθαίνουν σηψαιμία κάθε χρόνο στις ΗΠΑ και τουλάχιστον 250,000 Αμερικανοί πεθαίνουν από σήψη ετησίως, αναφέρουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).
Εάν η αγωγή δεν  θεραπευτεί, η σηψαιμία μπορεί να προχωρήσει σε σηπτικό σοκ, το οποίο «υποβαθμίζει το καρδιαγγειακό σύστημα και έχει ως αποτέλεσμα πολύ χαμηλή αρτηριακή πίεση και ανεπαρκή ροή αίματος σε ζωτικά όργανα», λέει η Carmen Polito, MD, επίκουρη καθηγήτρια ιατρικής στη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Emory.

Ευτυχώς, η σήψη του γιου της Αλεξάνδρας θεραπεύτηκε εγκαίρως και αμέσως πήρε  αντιβιοτικά. Αλλά τώρα, μοιράζεται την ιστορία της για να βεβαιωθεί ότι και οι άλλες μητέρες γνωρίζουν ποια είναι η σηψαιμία.

"Αν εντοπίσετε αυτή την κόκκινη γραμμή που τρέχει από μια πληγή κατά μήκος της φλέβας, πηγαίνετε τον εαυτό σας / το παιδί σας αμέσως στο νοσοκομείο", έγραψε στο Facebook. "Ας ελπίσουμε ότι η τοποθέτησης μου αυτή  θα βοηθήσει κάποιον με τον τρόπο με τον οποίο το post  του φίλου μου πριν από 2 χρόνια με βοήθησε!"

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved