Κύκλωμα trafficking εκμεταλλευόταν Ελληνίδες φοιτήτριες, ακόμη και ανήλικη μαθήτρια

Κύκλωμα trafficking εκμεταλλευόταν Ελληνίδες φοιτήτριες, ακόμη και ανήλικη μαθήτρια

Η οργάνωση εκμεταλλευόταν γυναίκες από Αλβανία, Ρωσία, Ρουμανία που τους υπόσχονταν νόμιμη εργασία. Ακόμα εκμεταλλευόταν και Ελληνίδες φοιτήτριες και μάλιστα μία 17χρονη μαθήτρια Λυκείου - Διατηρούσαν site, γνωστό από διαφημίσεις στο διαδίκτυο και έκλειναν ραντεβού σε ξενοδοχεία έναντι 130 ευρώ την ώρα με ημερήσιο τζίρο τα 4.000 ευρώ και σχεδόν τριετή δράση.

 

Αρχηγός της οργάνωσης ήταν ένας Έλληνας φωτογράφος.

Συνολικά από τις 45 γυναίκες που εκμεταλλεύονταν, οι 15 ήταν Ελληνίδες. Αναφορικά με τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της εντόπιζαν γυναίκες, που βρίσκονταν σε ευάλωτη οικονομική και κοινωνική θέση, τις προσέγγιζαν σε καταστήματα μπαρ και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης της Αττικής. Στη συνέχεια, είτε αποσπούσαν τη συναίνεσή τους με τη χρήση απατηλών μέσων, είτε τις παρέσυραν, με πληρωμές και υποσχέσεις πολυτελούς διαβίωσης, με σκοπό να απασχοληθούν ως εκδιδόμενες για λογαριασμό τους.

Προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις τους, παρείχαν ταυτόχρονα τόσο υποσχέσεις νόμιμης εργασίας, όσο και ψευδείς διαβεβαιώσεις για τη δυνατότητα απασχόλησης τους αποκλειστικά ως συνοδών, χωρίς την πραγματοποίηση σεξουαλικών επαφών.

Τα ερωτικά ραντεβού των εκδιδομένων, κανονίζονταν μέσω τηλεφωνικών συνδέσεων που χειρίζονταν τουλάχιστον 4 μέλη της οργάνωσης, σε προκαθορισμένες βάρδιες, ενώ πραγματοποιούνταν σε ξενοδοχεία και οικίες στην Αττική.

Επίσης, μεγάλος αριθμός οδηγών, ήταν επιφορτισμένοι με τη μεταφορά των γυναικών στα ξενοδοχεία και τις οικίες, όπου πραγματοποιούνταν οι ερωτικές συνευρέσεις, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων, παρακρατούνταν από τα μέλη της οργάνωσης και διαμοιράζονταν, αναλόγως με τον ρόλο που κατείχαν.

Παράλληλα, τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν στη λήψη επαγγελματικών γυμνών φωτογραφιών και βίντεο των εκδιδομένων, σε πολυτελή οικία στα νότια προάστια. Το υλικό διέθεταν, κυρίως μέσω ιστοσελίδας που λειτουργούσαν, αποσκοπώντας στην προσέλκυση περισσότερων υποψήφιων πελατών και κατ’ επέκταση στη μεγιστοποίηση των κερδών της οργάνωσης.

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved