Κύκλωμα πουλούσε ωάρια και έκανε υιοθεσίες με «γέννες κατά παραγγελία»

Κύκλωμα πουλούσε ωάρια και έκανε υιοθεσίες με «γέννες κατά παραγγελία»

Συνελήφθησαν 12 άτομα -Γιατρός και δικηγόρος μεταξύ των συλληφθέντων - Πάνω από εξήντα οι εμπλεκόμενοι στη δικογραφία -  25.000 ευρώ το κόστος της παράνομης υιοθεσίας

 
Εξαρθρώθηκε δράση οργανωμένου κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας ωαρίων στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι τρεις γυναίκες, Γεωργιανής καταγωγής, στις οποίες αποδίδεται πρωταγωνιστικός ρόλος στη δράση του κυκλώματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δικογραφία περιγράφονται δεκάδες περιπτώσεις γυναικών από τη Βουλγαρία που συνοδεία φερόμενων ως μελών του κυκλώματος έρχονταν στην Ελλάδα για να γεννήσουν κατά παραγγελία, ενώ στη συνέχεια τα νεογνά δίδονταν έναντι αμοιβής σε άτεκνα ζευγάρια.

Το κόστος της παράνομης ιδιωτικής υιοθεσίας έφτανε μέχρι και τις 25.000 ευρώ, περιλαμβάνοντας εκτός από την «τιμή» του νεογνού και τα έξοδα τοκετού, κ.ά. Ανάλογα με το φύλο του παιδιού και τα χαρακτηριστικά του ο «τιμοκατάλογος» διαφοροποιούνταν.

 
Η έρευνα επίσης αποκάλυψε και μία δεύτερη παράνομη δραστηριότητα του κυκλώματος που συνδέεται με το εμπόριο ωαρίων. Η δικογραφία αναφέρεται σε περιπτώσεις νεαρών αλλοδαπών γυναικών που πουλούσαν τα ωάρια τους και στη συνέχεια οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα τα πωλούσαν. Στην περίπτωση της εμπορίας ωαρίων φαίνεται πως υπάρχει εμπλοκή και ιδιωτικών κλινικών που ασχολούνται με την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Πηγή : Πρώτο Θέμα
Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved