Κρήτη:13χρονη έσωσε ηλικιωμένο άντρα από πνιγμονή

Κρήτη:13χρονη έσωσε ηλικιωμένο άντρα από πνιγμονή

Το περιστατικό έγινε γνωστό από τη σελίδα "Εθελοντών Διασωστών Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης" στο facebook
Από βέβαιο θάνατο έσωσε έναν ηλικιωμένο άνδρα μία 13χρονη στην Κρήτη και συγκεκριμένα στη Σητεία.

 

Το περιστατικό σύμφωνα με τo ekriti.gr έλαβε χώρα ως εξής:

Γύρω στη 13:30 το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Απριλίου,  η 13χρονη Καλλιόπη Πασχαλάκη επέστρεφε στο σπίτι από το σχολείο της, όταν ξαφνικά αντικρίζει σε ένα πεζόδρομο της Σητείας, έναν μεγάλο σε ηλικία άνδρα ,σχεδόν γονατιστό να κρατά το λαιμό του με τα δυο του χέρια και όντας κατακόκκινος να προσπαθεί να πάρει ανάσα (σημάδι πνιγμονής από τροφή η ξένο σώμα).

Το 13χρονο κορίτσι κινητοποιήθηκε αμέσως, αφού αντιλήφθηκε άμεσα τον κίνδυνο που βρισκόταν ο ηλικιωμένος και χρησιμοποιώντας μια τεχνική που απελευθερώνει τον αεραγωγό από ξένο σώμα, με αποτέλεσμα μετά από 5 χτυπήματα ανάμεσα στην ωμοπλάτη και 5 κοιλιακές ωθήσεις, ένα μεγάλο κομμάτι κρέας από σουβλάκι, να πεταχτεί στην 5 κοιλιακή ώθηση και να απελευθερωθεί ο αεραγωγός του ηλικιωμένου.

Ο άνθρωπος φανερά αναστατωμένος και με έντρομη φωνή, αφού συνήλθε από το σοκ, ευχαρίστησε θερμά την μικρή που του έσωσε τη ζωή και πήρε τον δρόμο για το σπίτι του.

Το φοβερό σ' αυτή την ιστορία είναι ότι η μικρή είχε παρακολουθήσει πριν 2 χρόνια, σεμινάριο για της πρώτες βοήθειες στο σχολείο της, από την ΕΔΕΑΚ, και είχε απομνημονεύσει όλες τις απαραίτητες τεχνικές για να βοηθήσουμε κάποιον που έχει υποστεί πνιγμονή.

Να σημειβθεί ότι η μικρή Καλλιόπη, είναι κόρη μέλους της ΕΔΕΑΚ Σητείας και σύμφωνα με την ίδια , είχε διαβάσει σχεδόν όλα τα εκπαιδευτικά εγχειρίδια της μαμάς της, ενώ συχνά της έλυνε απορίες που είχε γύρω από τις πρώτες βοήθειες και απ' ότι αποδείχτηκε στην πράξη γνώριζε πολύ καλά τι έπρεπε να κάνει.

 

Πηγή: protothema.gr

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved