Η 42χρονη κατέληξε στο ΚΑΤ- Στους 88 οι νεκροί των πυρκαγιών

Η 42χρονη κατέληξε στο ΚΑΤ- Στους 88 οι νεκροί των πυρκαγιών

Έξι μέρες μετά το ξέσπασμα της φονικής πυρκαγιάς έρχεται ακόμα ένας νεκρός να προστεθεί στην μαύρη λίστα των θυμάτων της πυρκαγιάς .Η μοιραία γυναίκα, ηλικίας 42 ετών , η οποία μέχρι πρότινος ήταν διασωληνωμένη, κατέληξε στις 2 τα ξημερώματα στο ΚΑΤ , στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

 

Πρόκειται για το 88 θύμα της τραγωδίας. Εννιά ακόμα άτομα, στο σύνολο τους εγκαυματίες και τραυματίες, εξακολουθούν να βρίσκονται διασωληνωμένοι. Ευτυχώς, οι υπόλοιποι 46 ενήλικες που νοσηλεύονται ,με ανάμεσα τους δύο παιδιά,  αναμένεται να πάρουν εξιτήριο μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.

 

 

Ωστόσο άγνωστος παραμένει ο ακριβής αριθμός των αγνοούμενων γι΄αυτό η προσοχή στρέφεται πλέον στο έργο των ιατροδικαστών για την ταυτοποίηση των θυμάτων, καθώς σύμφωνα μ΄αυτόν τον τρόπο, μπορεί να υπάρξει καθαρότερη εικόνα για τον πραγματικό αριθμό των αγνοουμένων.

 

 

" Δυστυχώς, φοβάμαι ότι είναι πολύ πιθανό κάποιοι σωροί στο Μάτι να μην ταυτοποιηθούν ποτέ." , είπε η προϊσταμένη της διεύθυνσης ερευνών εγκληματολογίας της ΕΛ.ΑΣ., 

, Υποστράτηγος Πηνελόπη Μανιάτη, σε συνέντευξή της στο ΣΚΑΙ. Υπενθυμίζεται ότι η υπηρεσία αυτή είναι υπεύθυνη για την ταυτοποίηση των αγνοουμένων από τις πυρκαγιές.

 

  

Η κα. Μανιάτη μετείχε και στις έρευνες για την πτώση της μοιραίας πτήσης 522 της «Helios Airways»,  η οποία εκτελώντας στο δρομολόγιο Λάρνακα-Πράγα, κατέπεσε στην περιοχή του Γραμματικού στην Αττική τον Αύγουστο του 2005.

 

 

Αυτό που ανέφερε ήταν πως και σε εκείνη την περίπτωση, παρά το γεγονός ότι διαδικαστικά ήταν πιο εύκολη αφού υπήρχε λίστα επιβατών, υπήρξαν τρεις σοροί που ουδέποτε αναγνωρίστηκαν. 

 

 

Τέλος, ανέφερε πως στο έργο της υπηρεσίας περιλαμβάνεται και η ψυχολογική υποστήριξη των συγγενών των θυμάτων, τονίζοντας ωστόσο ότι η επίτευξη της είναι ιδιαίτερα δύσκολο έργο. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved