Έως 6 μήνες φυλάκιση για όποιον διαπράττει bullying : Δείτε τι αλλάζει στον νέο νόμο

Έως 6 μήνες φυλάκιση για όποιον διαπράττει bullying : Δείτε τι αλλάζει στον νέο νόμο

Αντιμέτωποι με ποινή, η οποία μπορεί να φτάσει έως και 6 μήνες φυλάκιση, για όποιους διαπράττουν bullying, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί στην Βουλή.

 

Η ποινή αυτή έρχεται να κάλυψη το κενό που υπήρχε σχετικά με τον παιδικό εκφοβισμό που έχει άρχισε και παίρνει μεγάλες διαστάσεις στην εποχή μας.

Επιπλέον αναμένεται κατηγορίες να αντιμετωπίζουν και τα άτομα, τα οποία ήταν μάρτυρες του συμβάντος ή παραμέλησαν τα καθήκοντά τους και δεν απέτρεψαν ως όφειλαν την πράξη.

 


Η διάταξη παρατίθεται επί λέξει:


Το άρθρο 312 του Ποινικού Κώδικα και ο τίτλος του αντικαθίσταται ως εξής:


«Άρθρο 312. Πρόκληση βλάβης με συνεχή σκληρή συμπεριφορά.Αν δεν συντρέχει περίπτωση βαρύτερης αξιόποινης πράξης, τιμωρείται με φυλάκιση, όποιος με συνεχή σκληρή συμπεριφορά προξενεί σε τρίτον σωματική κάκωση ή άλλη βλάβη της σωματικής ή ψυχικής υγείας.

Αν το θύμα δεν συμπλήρωσε ακόμη το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας του ή δεν μπορεί να υπερασπίσει τον εαυτό του και ο δράστης το έχει στην επιμέλεια ή στην προστασία του ή ανήκει στο σπίτι του δράστη ή έχει μαζί του σχέση εργασίας ή υπηρεσίας ή που του το έχει αφήσει στην εξουσία του ο υπόχρεος για την επιμέλειά του επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.

Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος με κακόβουλη παραμέληση των υποχρεώσεών του προς τα προαναφερόμενα πρόσωπα γίνεται αιτία να πάθουν σωματική κάκωση ή βλάβη της σωματικής ή ψυχικής τους υγείας».


-Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος ανέφερε ότι ο ο νόμος μέχρι τώρα αφορούσε την πρόκληση κακώσεων με διαρκή κακή συμπεριφορά και για θύματα κάτω των 17 ετών.

Τέλος ο νόμος αναφερόταν στις κακώσεις που αφορούσαν μόνο την σωματική υγεία χωρίς να γίνεται αναφορά στην ψυχική υγεία, όπως έχει εντοπιστεί σε πολλές περιπτώσεις να διαπράττεται bullying και να έχουμε σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία του θύματος, πράγμα το οποίο έρχεται να συμπληρώσει το κενό ο νέος νόμος.

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved