Ένοχος ο πατροκτόνος της Ζακύνθου - Ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της έφεσης

Ένοχος ο πατροκτόνος της Ζακύνθου - Ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της έφεσης

Ο 27χρονος πατροκτόνος ευχαρίστησε τους δικαστές που τον αφήνουν ελεύθερο μέχρι την εκδίκαση της έφεσης – «Έχω σοκαριστεί αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να το πιστέψω» ανέφερε στους δικαστές 

 

Με δάκρυα στα μάτια ο 27χρονος Αλέξης που τον Μάιο του 2018, πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα τον πατέρα του στη Ζάκυνθο, ευχαρίστησε τους δικαστές που τον πίστεψαν και του έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία για να πραγματοποιήσει τα όνειρά του εκτός φυλακής.

Το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Πατρών έκρινε ένοχο τον 27χρονο Αλέξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης οχτώ ετών-επτά χρόνια για τη δολοφονία του πατέρα του και από 12 μήνες για οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Λόγω των τριών ποινών συγχωνεύονται σε μια και η ποινή μετατρέπεται σε επτά χρόνια για ανθρωποκτονία, συν από έξι και έξι μήνες για οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Ενώ αναγνώρισε στον 27χρονο τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, την ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος απέναντι στο δράστη και το γεγονός ότι ομολόγησε την πράξη του κατά την απολογία του.

Οι συνήγοροι του 27χρονου άσκησαν έφεση, η οποία είχε ανασταλτική ισχύ. Έτσι, ο 27χρονος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

 

Εμφανώς συγκινημένοι και χαρούμενοι τα αδέρφια του και η μητέρα του, οι οποίοι αγωνιούσαν για την τύχη του 27χρονου μέχρι αργά χτες το βράδυ, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πατρών.

«Δικαιώθηκαν οι αγωνίες μας» λέει ο αδερφός του

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος, ο Αλέξης μας θα είναι και πάλι έξω μαζί μας. Θα μου πάρει πολύ καιρό να συνειδητοποιήσω ότι ο αδερφός μου, το αίμα μου, είναι ελεύθερος κι ότι θα μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί. Οι κόποι μας, οι αγωνίες μας δικαιώθηκαν» είπε στο protothema.gr ο αδερφός του Αλέξη.

Φανερά συγκινημένος αλλά και χαρούμενος ο γνωστός ποινικολόγος Βασίλης Ταουξής κατάφερε να κερδίσει μια από τις πλέον πολύκροτες υποθέσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο, μίλησε στο protothema.gr.

 
 
 

«Έπαθε σοκ όταν άκουσε ότι θα είναι ελεύθερος»

Δεν μπορούσε  να συνειδητοποιήσει ότι θα βρίσκεται και πάλι στην αγκαλιά της οικογένειά του, οι οποίοι ήταν πάντα στο πλευρό του.

Πριν από ένα χρόνο πιστέψαμε ότι ο Αλέξης είναι ένα θύμα των κοινωνικών και οικογενειακών συνθηκών. Και μπορεί για το νόμο να ήταν δράστης, παράλληλα όμως κουβαλούσε στην πλάτη του το φορτίο μιας ολόκληρης οικογένειας και μάλιστα ήταν ένα μεγάλο θύμα της συγκεκριμένης υπόθεσης. Δράστης και θύμα ταυτόχρονα.

 

Ο Αλέξης λυτρώθηκε γιατί άνοιξε τα φύλλα της καρδιάς του και εξομολογήθηκε τα πάντα στο δικαστήριο.Το δικαστήριο τον αντάμειψε, του αναγνώρισε τρία ελαφρυντικά, έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς μας, του επέβαλε την ποινή της καθείρξεως των εφτά ετών για τη δολοφονία του πατέρα του και κατά συγχώνευση οχτώ γιατί προστίθενται τα πλημμελήματα της οπλοφορίας και οπλοχρησίας, σύνολο οχτώ. Ανέστειλε την ποινή του, του δίνει μια δεύτερη ευκαιρία να βγει και να πορευτεί και να προσπαθήσει να ικανοποιήσει τα όνειρά του ώστε στο εφετείο να εμφανιστεί εντελώς διαφορετικός και με εντελώς διαφορετική πορεία από αυτή που είχε μέχρι και σήμερα» είπε ο κ. Βασίλης Ταουξής.

 

 
www.protothema.gr
Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved