Εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση του 12χρονου- Ξέσπασμα ρατσιστικής βίας καταγγέλει ο πατέρας

Εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση του 12χρονου- Ξέσπασμα ρατσιστικής βίας καταγγέλει ο πατέρας

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανος Ζαρκαντζιάς παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας της Ασφάλειας έτσι ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση κατάληψης των μαθητων στο 2ο γυμνάσιο Καλαμαριάς με αίτημα την αποχώρηση μαθητή από το σχολείο.


Με την τροπή που πήρε η υπόθεση, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο επίρριψης ποινικών ευθυνών εις βάρος τόσο εκπαιδευτικών όσο και γονέων.

Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες σε βάρος εκπαιδευτικών του σχολείου αλλά και γονιών.

“Αντιμετώπισαν το παιδί μου με ρατσιστική βία. Τι καθηγητές είναι αυτοί; Δεν έχουν καρδιά μέσα τους” είπε στο Νews24/7 στους 88,6 ο πατέρας του 12χρονου.

Τόνισε ότι πήγαν παιδάκια για μάθημα και τα έδιωχναν οι ίδιοι οι καθηγητές, λέγοντας πως δεν θα κάνετε μάθημα σήμερα.

Διέσυραν το παιδί, έφτιαξαν πανό με το όνομά του και συγκέντρωσαν τον κόσμο στο σχολείο με αντικείμενο συζήτησης την απομάκρυνση του μαθητή.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του πατέρα οι συμμαθητές του συκοφάντησαν τον γιο του σε τέτοιο βαθμό που υποστηρίζουν ότι είχε στην κατοχή του μαχαίρι και απειλούσε τα παιδιά στο σχολείο.

Ο πατέρας του μαθητή είπε ότι έφτασαν στο σημείο να υποστηρίξουν ότι έφερε μέχρι και μαχαίρι για να απειλήσει άλλα παιδάκια κάτι που δεν ισχύει.

Παραδέχτηκε πως το παιδί του έχει προβλήματα υγείας, αλλά είναι ιδιαίτερα έξυπνος και αν κάποιος του φερθεί καλά θα το ανταποδώσει με τον ίδιο τρόπο.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι στην προσπάθεια του να δημιουργήσει φιλίες προέβη σε κάποιες πράξεις τις οποίες όμως τροφοδοτούσαν τα άλλα παιδιά.

Τόνισε το γεγονός ότι οι συνεχόμενες αποβολές είχαν αντίκτυπο στην ψυχολογία του παιδιού που έφτασε στα όρια του.

"Μέχρι και αστυνομία ειδοποίησαν για να συλλάβουν ένα 12χρονο παιδί” είπε, ενώ συγχάρηκε το φιλόλογο Αλέξανδρο Μεσίγκα που υποστηρίζει τον γιο του και απορρίπτει τις κατηγορίες που του προσάπτουν.

Σύμφωνα με όσα είπε, ο εν λόγω φιλόλογος, συναναστρέφεται το παιδί από το πρωί έως το μεσημέρι με αποτέλεσμα να το γνωρίζει καλά.

Ο πατέρας του 12χρονου ζήτησε να λάμψει η αλήθεια και δήλωσε ότι με την κινητοποίηση του Υπουργείου Παιδείας το παιδί θα μετατεθεί σε άλλο σχολείο που να έχει περιβάλλον που να νιώθει ασφάλεια.

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved