Βγαίνουν στον δρόμο ο 33χρονος και η 8χρονη κόρη του

Βγαίνουν στον δρόμο ο 33χρονος και η 8χρονη κόρη του

Στον δρόμο θα βρεθεί μαζί με την 8χρονη κόρη του ένας 33χρονος πατέρας από τον Βόλο, που από προχθές Κυριακή μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ έκανε έκκληση στη διοίκηση του Γηροκομείου Βόλου, προκειμένου να μην ενεργοποιηθεί η απόφαση σε βάρος του για έξωση από το διαμέρισμα, στο οποίο διαμένει και είναι ιδιοκτησίας του ιδρύματος.

 

Σήμερα το ίδρυμα είναι αποφασισμένο να του ασκήσει έξωση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον νεαρό πατέρα Νίκο Τσαμασιώτη και τη μικρή του κόρη και αναγκάζονται να αφήσουν το διαμέρισμα γιατί υπάρχει εγγενής αδυναμία να εξασφαλιστούν τα μισθώματα που οφείλονται στο Γηροκομείο.

Η συγκεκριμένη υπόθεση ήρθε στην δημοσιότητα την Κυριακή, καταγράφονται πλήρως αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ του ιδρύματος και των όσων υποστηρίζει ο 33χρονος πατέρας, ο οποίος δηλώνει αποφασισμένος να υπερασπιστεί το δικαίωμα του παιδιού του να διαμένει σε σπίτι και όχι στον δρόμο, τονίζοντας πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να δοθεί μια παράταση για να βρεθούν τα χρήματα να εξοφλήσει τα μισθώματα και να αναζητήσει άλλη στέγη.

Ο 33χρονος μένει μαζί με την κόρη του από τον Φεβρουάριο του 2016 στο συγκεκριμένο διαμέρισμα. Το ενοίκιο πληρωνόταν με πάγια εντολή στο Γηροκομείο μέσω του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» του υπουργείου Εργασίας μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2019 που έληξε. Από τότε μέχρι και τέλος Ιουλίου τα υπόλοιπα ενοίκια για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο δεν πληρώθηκαν. Ο 33χρονος υποστηρίζει πως θα μπορούσε να τα πληρώσει, αν είχε προηγουμένως γίνει η ανανέωση ενοικιαστηρίου από το Γηροκομείο για να καταστεί και ο ίδιος δικαιούχος του επιδόματος στέγασης.

 

«Μου έλεγαν ότι θέλουν να αξιοποιήσουν το διαμέρισμα και ότι έχει βρεθεί αγοραστής. Αυτό δεν έγινε ποτέ, όμως η μη ανανέωση του συμβολαίου μίσθωσης του σπιτιού εμένα μου στέρησε τη δυνατότητα να παίρνω το επίδομα ενοικίου και να μπορώ να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου», υποστηρίζει ο νεαρός πατέρας.

 

Το Γηροκομείο, προκειμένου να διασφαλίσει τα χρήματα, προσέφυγε τον Ιούλιο στο Ειρηνοδικείο Βόλου σε βάρος του 33χρονου πατέρα. Εκδόθηκε διαταγή πληρωμής, η οποία μαζί με προσαυξήσεις αφορά σε ποσό 1.378,46 ευρώ.

 

Πηγή : newsone

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved