Αξιοσημείωτη κίνηση αγάπης από τον Ιαβέρη : Δίνει το νεφρό του για να σώσει την ζωή του γιου του

Αξιοσημείωτη κίνηση αγάπης από τον Ιαβέρη : Δίνει το νεφρό του για να σώσει την ζωή του γιου του

Ο πάλαι ποτέ  θρύλος των ράλι πήρε την απόφαση να απαλλάξει το παιδί του από την χρόνια αιμοκάθαρση που υποβάλλεται.

 

Συγκεκριμένα αναφέρει : «είναι τραγικό,ο βασικός τροφοδότης οργάνων, να είναι οι νέοι που σκοτώνονται σε τροχαία»


Η ιστορία ξεκινάει από το 2014 όταν ο γιος του Κωνσταντίνος, ο οποίος συνεχίζει κιόλας τις προσπάθειες του πατέρα του στον χώρο του αυτοκινήτου, διαγνώστηκε ως νεφροπαθής τον Ιανουάριο του ίδιου χρόνου.

Από εκείνη την στιγμή και έπειτα υποβάλλεται τακτικά σε αιμοκάθαρση απαραίτητη για την ζωή του, ενώ τρεις φορές έφτασε σε σημείο να χάσει την ζωή του.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια παράλληλα συνεχίζει να αγωνίζεται με τα αυτοκίνητα κανονικά.

Ένας από τους λόγους που τόσο καιρό δεν είχε δεχθεί μόσχευμα ήταν εξαιτίας της μη ετοιμότητας του οργανισμού του και των λοιμώξεων που των ταλαιπωρούσαν.

Ύστερα από αρκετά χρόνια παλεύοντας με την αρρώστια η οικογένεια του είναι σε θέση να τον απαλλάξει και να του χαρίσει μια νέα αρχή στην ζωή του δίνοντας του μόσχευμα.

Ο Κωνσταντίνος ανέφερε σχετικά με τα προβλήματα του στην εκμπομπη «Μαζί σου» όπου παραβρέθηκε με τον πατέρα του : « καθένας κάνει ότι μπορεί με το πρόβλημα του, εγώ το κοίταξα κατάματα και είπα δεν θα με πατάει από κάτω.

Ο πατέρας του Τάσος Μαρκουίζος ( Ιαβέρης ) ανέφερε ότι είναι συμβατός δότης και είπε : «κάνω αυτό που θα έκανε κάθε γονιός. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως δεν είναι ανάγκη να είσαι συγγενής.

Είναι τραγικο πως ο βασικός τροφοδοτης οργάνων είναι τα τροχαία. Σκοτώνονται άτομα ηλικίας μεταξύ 15 και 30, είναι γενοκτονία.

Τέλος προσκάλεσε τον κόσμο να γίνει δωρητής οργάνων. Ανέφερε ότι είναι πολύ ομορφο και ιδιαίτερη αίσθηση να βλέπεις τα όργανα να ξαναζωντανεύουν μέσα σε εναν άλλον άνθρωπο.

Υπάρχουν χώρες που αντιμετωπίζουν τα εγκλήματα με διαφορες κοινωνικές ποινές και μια από αυτές είναι να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι αποτελούν εν δυνάμει δωρητές οργάνων, έτσι η πολιτεια θα διαχειριστεί τα όργανα του αν συνεχίσει την ανευθυνη οδηγήσει και καταλήξει σε θάνατο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι φοιτητές του ΑΤΕΙ Σερρών γιουχάρουν τον ανήθικο καθηγητή (BINTEO)

Απόπειρα ληστείας με θύματα δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ και το παιδί της

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved