Αναδρομικά συντάξεων στους συνταξιούχους - Δείτε ΕΔΩ πόσα χρήματα θα πάρετε

Αναδρομικά συντάξεων στους συνταξιούχους - Δείτε ΕΔΩ πόσα χρήματα θα πάρετε

Αναδρομικά συντάξεων  στους συνταξιούχους - Δείτε ΕΔΩ πόσα χρήματα θα πάρετε 

 

 
Στον αέρα πρόκειται να τιναχθεί η οικονομία από την δημοσιονομική βόμβα που ετοιμάζεται να «σκάσει» λόγω των τις επικείμενων αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).
 
Αναδρομικά συντάξεων: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την τελική ρύθμιση στα αναδρομικά 2,6 εκατομμυρίων συνταξιούχων που προέρχονται από την επιστροφή παράνομων μειώσεων με ποσά που ξεκινούν από 1.000 ευρώ και φτάνουν ως και τα 27.000 ευρώ.
 

Οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας έχουν ανοίξει το δρόμο σχετικά με την επιστροφή αναδρομικών των συνταξιούχων.

Πρόκειται για 80 αποφάσειςπου είχαν εκδοθεί έως το τέλος του 2018 υπέρ των συνταξιούχων, οι οποίοι είχαν καταθέσει προσφυγές κατά των μειώσεων στις συντάξεις τους.

Μάλιστα, μέσα σε αυτές είναι και μία απόφαση Εφετείου που διατάσσει τα Ταμεία (ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ) να επιστρέψουν έως και 27.935 ευρώ.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν τις επιστροφές αυτές αφενός έχοντας υποβάλει πάνω από 2 εκατ. αιτήσεις στα ταμεία τους ώστε να διακόψουν την παραγραφή διεκδικήσεων για μια πενταετία και αφετέρου έχοντας ασκήσει αγωγές για τα αναδρομικά από τις παράνομες μειώσεις συντάξεων από τα μέσα του 2012 και κυρίως από το 2013 και μετά.

Οι μειώσεις   κρίθηκαν  αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας (με τις αποφάσεις 2287-2290 του Ιουνίου 2015), από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (με την απόφαση 1/2018) καθώς και από το Ελεγκτικό Συνέδριο (με την απόφαση 244/2017).

Το ΣτΕ έχει αποφανθεί ότι οι περικοπές που επιβλήθηκαν με τους νόμους 4051 και 4093 του 2012 σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, καθώς και η κατάργηση των Δώρων είναι αντισυνταγματικές και η κυβέρνηση οφείλει να επαναφέρει τις συντάξεις στα επίπεδα που ήταν πριν ισχύουν οι εν λόγω μειώσεις.

 

 

Copyright © 2018 Smile TV | Powered By Web Artistic - All Rights Reserved